Michelin csillagos szakácsok főztjét kóstolni repülés közben?

Az Air France Párizsból induló hosszú távú járatain a következő három hónapban Régis Marcon készíti a La Première fogásait, a Business Class menüjéért pedig Guy Martin felel majd.

Régis Marcon, a három Michelin csillagos szakás két új előételt és hét főételt álmodott meg a La Première kabin utasainak a következő három hónapra. A fogások egyedi gourmet kreációk francia ihletéssel. A három csillagos séf hozzájárul az Air France régóta tartó küldetéséhez: a francia kulinária megismertetése a világ minden táján. A francia séf autentikus ételeket álmodott meg a légitársaság számára, amelyekben a szezonális alapanyagokon van a hangsúly. A La Première utasok októberben és decemberben a csirke terrint, novemberben pedig kacsa és gombaterrint kóstolhatnak előételként. A főételek palettája is hét fogással újul meg. Októberben marhapörkölt kucsmagombával és burgonya gratinnal, valamint fésűkagyló, sült homár julienne-re vágott zöldségekkel várja az utasokat. Novemberben Szt. Péter halát fehér vajmártásban verbénával, rókagombával és spenóttal vagy párolt borjúhúst kóstolhatnak a vendégek. Decemberben pedig bouillabaisse stílusú harcsával és garnélarákkal vagy kacsapástétommal készül a sztárséf és a légitársaság.

Az Air France a Business osztályának utasait is meglepetéssel várja. A két Michelin csillaggal díjazott szakács Guy Martin álmodja meg a következő három hónap menüsorát. A Párizsból induló hosszú távú járatokon, és számos középtávú járaton a séf kéthetente váltakozó menüje érhető el.

A következő három hónapban összesen 6 új főétel vezeti be a francia kulinária világába az utasokat:

- Borjú karaj sült erdei gombával, articsóka pürével és bio cukorrépa- feketeribizli öntettel;

- Tőkehal kurkumás basmati rizzsel, cukkíni pürével, kesudióval és kókuszmártással

- Sült garnélarák, brokkolival és gyömbérrel, dió püré kagylóval petrezselymes mártásban

- Orecchiette tészta tintahallal, ruccolával és paradicsommal, korianderrel fűszerezve

- Gyöngytyúk sárgarépa és kardamom pürével, bio vörös quinoa rizottóval és áfonyalével

- Borjúpörkölt Maniguette borssal fűszerezve, penne tésztával és bio kukoricával, zöldségekkel és bébihagymával.

A La Première kabinokban felszolgált tökéletes minőség biztosítása érdekében a légitársaság a Servair Culinary Studioval dolgozik együtt, melynek vezetője Joël Robuchon. A francia légitársaság felejthetetlen gasztronómiai élményben szeretné részesíteni utasait, ehhez járulnak hozzá a sztárséfek által elkészített menüsorok. A La Première kabinok fogásait a séfek a legkíválóbb szezonális alapanyagokból készítik, és figyelembe veszik a fedélzeti étkezésre vonatkozó szabályokat. A légitársaság "A la Carte" menüje a nemzetközi konyhát is elhozza a La Première és a Business osztályok utasainak. Sok Párizsból induló hosszú távú járaton tengeri herkentyűket is kóstolhatnak az utasok, de a thai, kínai, indiai és koreai konyha ízvilágát is megtapasztalhatják. A vendégek akár 90 nappal, vagy 24 órával az utazás előtt kiválaszthatják ételüket online.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?