hirdetés
hirdetés

Mindent tud az új természetjáró app

A térképeket és túrakönyveket múltidőbe tette a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) ingyenes túrázós alkalmazása, amelyet az Utazás 2019 kiállításon mutattak be.

hirdetés

Farkas Péter, a Természetjáró.hu főszerkesztője az ingyenes túrázós applikációról elmondta, hogy  a hazai turisták részéről régóta komoly igény volt egy mobil eszközökön is könnyen használható, a papír alapú térképet az esetek többségében kiváltó terepi alkalmazásra.

Az érdeklődés még a várakozásokat is messze felülmúlta: már az első hónapban több mint 50 ezren töltötték le a Szövetség ingyenes túrázós alkalmazását. A Természetjáró névvel futó applikáció tavaly decemberben jelent meg a Google Play Store-ban és az Apple App Store-ban, és mindkét boltban még ma is az 1. helyen van az „Utazás” kategóriájú alkalmazások népszerűségi hazai listáját vezetve.

pixabay.com
pixabay.com

Mit tud ez az applikáció? Készítői szerint offline letöltés és navigáció is rendelkezésre áll, iránytű, QR-kód-olvasó, és csúcskereső. A térkép az OpenStreetMap-re épül, így az egész világot lefedi, bárhol – akár a Magas-Tátrában is túrázhatunk vele. A természetjáró app praktikus funkcióinak köszönhető, hogy az összes jelzett út, megjelenítő turistatérkép, a túratervező, az útvonalrögzítő, az offline letöltés és navigáció lehetősége, az iránytű, a QR-kód-olvasó vagy a csúcskereső szerepel benne. És ami nagyon fontos, és egyedülálló a maga nemében, napi rendszerességgel bővülő Magyarország-útikönyvet is tartalmaz.

Mintegy 220 gyalogtúrát, több ezer látnivalót, valamint majdnem 400 szálláshelyet tartalmaz az új app. A hivatalos nyomvonallal és pecsételőhelyekkel benne van az Országos Kéktúra összes szakasza. A kiválasztott kéktúraszakasz könnyedén letölthető GPS-re, de a túraleírást ki is nyomtathatjuk.

Jó hír a kerékpárosoknak, hogy egyre több a kerékpáros tartalom is, mindenhol, még az erdőkben is használható ajánlatokat mutat. Az alapvető információkon kívül tartalmaz a környező tájról érdekességeket és látnivalókat. Szerepelnek előre megírt témajavaslatok, ajánlatok is, és az ingyenes regisztráció után a felületek között szinkronizálja a tartalmainkat, vagyis otthon megtervezhetjük a túráinkat, az útvonalat, megoszthatjuk másokkal is a nyomvonalat, így ha többen indulunk nem kell térképet hajtogatni, mindenki láthatja hová terveztük az utat. Nemcsak a pontos túraútvonalat és annak magasságprofilját nézhetjük meg, hanem egy különleges 3D-s bemutatónak köszönhetően madártávlatból meg is nézhetjük a kiválasztott túrát.

A Természetjáró app honlapja ide kattintva érhető el.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai