hirdetés

Nélkülü(n)k megállna a Föld

Épp ezért a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnep előestéjén ismét elhívta Magyarország borásznőit, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel.

hirdetés

35 hazai és 4 külföldi borászat, összesen 123 borát kóstolhatta a borhoz értő vagy éppen borszerető közönség, akiknek több mint 200 tagja közt idén sokkal több volt a férfi, mint a hölgyvendég. Ellentétben a kóstolóasztalok túloldalán állókkal, ahol természetesen - a program jellegének megfelelően - elsősorban a gyengébb nem képviselői voltak jelen, méghozzá nem is akármilyen bortételekkel.

Volt itt a badacsonyi borvidékről több jeles képviselő, köztük Laposa Zsófia 2018-as Kéknyelűjét kóstoltuk - nagy megelégedettségünkre.

A balatonboglári borvidékről Konyári Borbála kínálta IKON elnevezéső 2018-as pezsgőjét sem hagyhattuk szó nélkül, azaz a poharunkba kértünk belőle kóstolót, az egyi borvidéket képviselő Tóth Kata Egri Csillagja mellett sem sétálhattunk el csak úgy, üres pohárral.

Kóstoltuk a 2013-as Év borászhölgye, Gálné Dignisz Éva gyöngyözőborát, a Mátra vidékéről pedig Dunai Ágnes Kékfrankos Roséját. Ugyanezen borvidék egyik kiemelkedő képviselője a Kovács és Lánya Borászat - érdemes megjegyezni a nevüket -, akiknek  2018-as Syrah-ja és Fajzat Cuvée száraz vörösboruk valami egészen különleges ízvilágú.

De Luka Enikő Kékfrankosa és Zweigelt-je is tökéletes harmóniáról árulkodik, akárcsak a szekszárdi borvidék egyik kiemelkedő pincészete nevében, a Heimann családtól a Heimann Ágnes által kínált 2017-es évjárú Kékfrankos.

A tokaji borvidékről sok hölgy érkezett. Közülük Árvay Angelika Furmintja kitűnő, valamint a Dereszla Pincészettől Bai Edit által kínált Prestige pezsgő egészen káprázatos volt. Szintén ugyanezen borvidék jeles képviselője Berecz Stephanie, akinek asztala előtt sorba álltak a borszerető vendégek, pezsgője és birtok furmintja, valamint késői szüretelésű tétele nagy szakmai hozzáértésről, igazi profizmusról tanúskodik.

A villányi borvidéknél Debreczeni Janka (Vylyan Szőlőbirtok) Syrah-ja mellett nem haladhattunk szó és kóstolás nélkül, a zalai borvidékről pedig Bussay Dorottya Pinot Gris-je volt kihagyhatatlan.

Végül a Bortársaság standja is méltóképpen képviselte a hölgyeket, itt négy szép külföldi tételt hoztek - egyik jobb volt, mint a másik.

A rendezvény szakmai mentora és segítője Szabó Edit volt (aki nem mellesleg női borászokról írt egy kiváló könyvet), a Sofiteltől elvárható franciás, könnyed hangulatot Alain Losbar konyhafőnök francia sajt kreációi és osztrigái dobta fel.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk