hirdetés
hirdetés

Nem kap állami támogatást az ír fapados

Elutasították a Ryanair keresetét a francia és svéd állami támogatások ügyében, adja hírül az AIRportal.hu szakmai site.

hirdetés

Az Európai Unió Bírósága szerint nem volt diszkriminatív a légitársaságoknak nyújtott állami támogatás a pandémia első hullámában, ezért elutasította a Ryanair ír fapados keresetét, a Ryanair azonban fellebbez.

Mivel a koronavírus-járvány a légitársaságokat lehetetlen anyagi helyzetbe hozta, az unió olyan ideiglenes szabályokat hozott, amely alapján az állami beavatkozást némileg lazábban kezelik.

A Ryanair ezt az ideiglenes szabályok alapján végzett gyakorlatot már tavaly tavasz óta többször bírálta, kifogásolva, hogy az álláspontja szerint tiltott állami támogatások egyenlőtlen versenyhelyzetet teremtenek és diszkriminatívak.

Az Európai Unió Bírósága most szerdán tárgyalta az esetet, és úgy foglalt állást, hogy sem a francia, sem a svéd kormány támogatása nem ütközött jogszabályba, és nem volt diszkriminatív sem.

A Ryanair azonban fellebbezett a döntés ellen, közleménye szerint a francia és svéd állami támogatásokat helyi bejegyzésű társaságok vehették igénybe, így ezekből csak a “nemzeti” légitársaságok részesülhettek, miközben más országba bejegyzett légitársaságok is hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez.

A Ryanair összesen 16 esetben nyújtott be keresetet a bírósághoz ugyanezen az alapon. Egyebek között a Lufthansa, az Air France-KLM, a TAP, a Finnair és az Alitalia támogatását is megtámadta a cég.

A teljes cikk ITT olvasható. 

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai