hirdetés
hirdetés

Nyílik a Budapesti Karácsonyi Vásár

November 16-án nyit a 14. Budapesti Karácsonyi Vásár.

hirdetés

A már fogalommá vált, és jelentős nemzetközi sikereket is elért vásár a főváros hozzájárulásával valósul meg. Kiváló eszköze lett a pozitív és unikális Budapest imázs alakításának, holtszezonban a budapesti vendégforgalom növelésének- fejtette ki Csomós Miklós főpolgármester helyettes a sajtótájékoztatón.

Vitézy Zsófia a szervező, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit. Kft vezetőjeként ismertette az újdonságokat. A 122 különböző, népi hagyományokra épülő kézműves termékeket árusító pavilon között egy faházban díjmentes megjelenést biztosítottak a pályakezdő kézművesek számára is. Mangalica kocsonya, sparhelten sült lepény is gazdagítja a közkedvelt adventi gasztronómiai kínálatot. Három matricával és két színben most is készültek a karácsonyi bögrék , melyeket megvenni nem kötelező, de vissza se válthatóak.

Idén két színpadon is szórakoztatják a közönséget, és a kultúra ajándékba is megvásárolható lesz, hiszen helyben árusítják a BTF-re és más rendezvényekre a jegyeket. Virtuális épületfestők „épületmozgató” animációkkal látják el a Gerbeaud-ház homlokzatát. ( November 30.-december 23. között naponta 17,18,18, és 20 órakor)

A vásár négy kiemelt helyének egyikén, az Ökumenikus Segélyszervezet faházában adventi pénzadománygyűjtés lesz. December 15-én óriási közös éneklésre várják itt a közönséget. A 145 éves Magyar Posta kitelepül a térre, alkalmi képeslapok és bélyegek árusítása mellett, kedvezményesen továbbítják az itt - postai egyen csomagban - feladott ajándékokat belföldre.

A Vörösmarty téri vásár díszvendége Kalocsa: december 1-én és 2-án a híres népviseletbe öltözött táncosok gyönyörködteti a nézőket és remélhetően sokan megcsodálják a kalocsai Betlehemet a nagy adventi koszorú mellett. A város művészei előadnak egy disznótoros kóstolóval egybekötött népi színművet is.

Idén nemcsak a Hősök terén, hanem Vörösmarty téren is fogadják a Mikulásgyár önkéntesei a természetbeni (tartós élelmiszerek, játékok, könyvek) adományokat. A Mikulásgyár saját díszdobozába zárt finomságok megvásárlásával is lehet segíteni a rászorulóknak. A Magyar Posta díjmentesen szállítja a Mikulásgyárnak címzett adományokat ország bármely részéről. December 6-án a Mikulásgyár faházában a Finnországból érkező Mikulásnak örülhetnek a kisgyermekek; számukra a vásár teljes időtartama alatt a fűtött Varázskertben kézműves foglalkozásokat tartanak.
November 30-án Tarlós István a téren kapcsolja fel Budapest ünnepi díszkivilágítását.

December 16-án a Magyar cserkészszövetség elhozza a fővárosba a Betlehemi Lángot, melyről nemcsak az Adventi Koszorú harmadik gyertyáját, de bármely látogató gyertyáját is meggyújtják. Idén óriási karácsonyfa díszíti a teret a Pilisi Parkerdő Zrt. jóvoltából. (www.budapestinfo.hu/xmas)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai