hirdetés
hirdetés

Oszlanak a felhők a budapesti 3 csillagosok felett

A Magyar Hotel Monitor az egyetlen olyan hazai szállodaipari elemzőrendszer, amely a magyarországi szállodapiac állapotáról, trendjeiről, teljesítményéről napi szinten gyűjt és elemez adatokat és ma már 145 szálloda számára nyújt analitikus szolgáltatásokat.

hirdetés

A 2012. júliusában a Szallodak.hu-val együttműködésben modellezték a 2012. Q3 és Q4-re vonatkozó várakozásokat. Az MHM meteo Q3 és Q4 előrejelzései szerint:

A szállodák a 2012 második két negyedévére a hullámzó folyamatok fennmaradását várják, mind az elérhető árakra és foglaltsági adatokra vonatkozóan. A vidéki szállodák inkább a foglaltság javulását, míg a budapestiek inkább az elérhető árak emelkedését várják. A budapesti 3*-os szállodák (részben a diszkontforgalom emelkedése miatt) javítani tudják eredményeiket. A budapesti 4*-os házakra vonatkozóan inkább az átlagárak mintsem a kihasználtság javulását tételezhetjük fel. A wellness szállodákban fennmarad a kihasználtság és az átlagár negatív stagnálásának állapota. A gyógyszállodák várhatóan javítani tudják kihasználtságukat. A boutique/fashion szállodák továbbra is kedvező folyamatok elé néznek.

Ez egyéni (belföldi és külföldi) üzleti vendégek száma várhatóan emelkedik. Belföldön a wellness turisták számának stagnálását tételezhetjük fel. A magyar utazók körében a családi utazók és a nyugdíjasok visszaesése várható. A beutazó piacon a csoportos üzleti vendégek csökkenésére lehet számítani.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk