hirdetés
hirdetés

Ötödével kevesebb magyar idén az Adrián

A Világgazdaság Online tudósítása szerint az év első hét hónapjában ötödével csökkent a Horvátországba látogató magyar turisták száma. Ez elsősorban a gazdasági válsággal hozható összefüggésbe – közölte egy Zágrábban rendezett háttérbeszélgetésen Branko Grgic, a horvát turisztikai tárca államtitkára.
hirdetés

Hozzátette: a kedvezőtlen gazdasági környezet hatásai nemcsak a magyar vendégek számának apadásában, hanem az egész ágazat teljesítményében megmutatkoznak.

Az országba látogató turisták száma 2009 első öt hónapjában 1,9 millió, a vendégéjszakáké pedig 5,6 millió volt: előbbi 8, utóbbi 9 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. (2008 egészében egyébként 11,3 millió turista összesen 57,1 millió vendégéjszakát töltött az országban.)

Branko Grgic ugyanakkor hangsúlyozta: bár az idei szezon egyértelműen rosszabb lesz, mint a tavalyi, a fejlesztéseket több területen is folytatni kívánják. Kiemelt hangsúlyt helyeznek például az ágazatban dolgozó alkalmazottak oktatására, képzésére, ezen belül leginkább a nyelvoktatásra, hiszen – bár már jelentős előrelépés érzékelhető – ezen a téren bőven van mit javítani. (VG Online)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk