Rövid hírek innen-onnan

Rövid hírek innen-onnan

A Los Angeles Lakers egykori legendás kosárlabdázója, Magic Johnson kiszállt a Starbucks businessből. Az egykori irányító nem kevesebb, mint 105 kávézó franchise jogát adta vissza a vállalatnak. Visszavonulása után a most 51 eszetndős Johnson sikeres üzletember lett úgy a sport, mint a kereskedelmi ingatlanok, egészségklubok mint a vendéglátás területén. A tranzakcióval kapcsolatban bővebb információk nem szivárogtak ki, sem Johnson, sem ügynöke, Lon Rosen nem adott magyarázatot a történtekre.

Elhagyta a Gordon Ramsay Holdingot a sztárszakács apósa. A 62 éves Chris Hutchenson, aki a holding elnök-vezérigazgatója volt, 1997-ben foglalta el székét. A cég szóvivője nem indokolta a lépést, de sietett leszögezni, hogy Tana Ramsay édesapja továbbra is a társaság részvényese marad. Az új irányító személyének kiválasztására hamarosan sor kerül, de a történtek, illetve hogy csak most néznek új vezérigazgató után, azt sejtetik, hogy nem egy előre eldöntött és koncepciózus lépésről van szó.

Támadnak a kanadai egészségvédők. Miután a KFC tavaly több mint tízmilliót adott el Double Down szendvicséből az Egyesült Államokban, most korlátozott ideig Kanadában is megvásárolható lesz a két szelet kicsontozott rántott csirkéből, két szelet szalonnából és a feldolgozott Pepper Jack sajtból álló szendvics. Ez az összeállítás azonban már önmagában meghaladja a Health Canada által ajánlott napi 1500 mg nátrium mennyiséget. "A Double down finom, de tudjuk, hogy nem mindenki számára," mondta Dan Howe, a kanadai KFC éttermek franchisejogát birtokló Yum!Brands marketing vezérigazgató-helyettese. "Ez egy alkalmi kényeztetés, amit csak korlátozott ideig vezetünk be Kanadában." A KFC szerint a Doble Down a cég történetének legsikeresebb terméke.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.