Rövid hírek innen-onnan

Rövid hírek innen-onnan

A Los Angeles Lakers egykori legendás kosárlabdázója, Magic Johnson kiszállt a Starbucks businessből. Az egykori irányító nem kevesebb, mint 105 kávézó franchise jogát adta vissza a vállalatnak. Visszavonulása után a most 51 eszetndős Johnson sikeres üzletember lett úgy a sport, mint a kereskedelmi ingatlanok, egészségklubok mint a vendéglátás területén. A tranzakcióval kapcsolatban bővebb információk nem szivárogtak ki, sem Johnson, sem ügynöke, Lon Rosen nem adott magyarázatot a történtekre.

Elhagyta a Gordon Ramsay Holdingot a sztárszakács apósa. A 62 éves Chris Hutchenson, aki a holding elnök-vezérigazgatója volt, 1997-ben foglalta el székét. A cég szóvivője nem indokolta a lépést, de sietett leszögezni, hogy Tana Ramsay édesapja továbbra is a társaság részvényese marad. Az új irányító személyének kiválasztására hamarosan sor kerül, de a történtek, illetve hogy csak most néznek új vezérigazgató után, azt sejtetik, hogy nem egy előre eldöntött és koncepciózus lépésről van szó.

Támadnak a kanadai egészségvédők. Miután a KFC tavaly több mint tízmilliót adott el Double Down szendvicséből az Egyesült Államokban, most korlátozott ideig Kanadában is megvásárolható lesz a két szelet kicsontozott rántott csirkéből, két szelet szalonnából és a feldolgozott Pepper Jack sajtból álló szendvics. Ez az összeállítás azonban már önmagában meghaladja a Health Canada által ajánlott napi 1500 mg nátrium mennyiséget. "A Double down finom, de tudjuk, hogy nem mindenki számára," mondta Dan Howe, a kanadai KFC éttermek franchisejogát birtokló Yum!Brands marketing vezérigazgató-helyettese. "Ez egy alkalmi kényeztetés, amit csak korlátozott ideig vezetünk be Kanadában." A KFC szerint a Doble Down a cég történetének legsikeresebb terméke.

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.