Sör is lesz a Márton-napi Borfesztiválon a Gellértben

Mintegy száz borászat, sörfőzők és sztárséfek menüi is várják a látogatókat a 7. Márton-napi Borfesztiválon a budapesti Hotel Gellértben csütörtöktől vasárnapig.

A csütörtökön az ország legjobb főzdéiből érkező hét "mestersörész" mutatja be több mint 30 féle italát. A sörkorcsolyákat Előházi Ádám, az Első Füredi Sörház séfje és Frideczky András, a Gellért sörözőjének kreatív séfje álmodja meg. A következő két napra a szervezők és szakmai partnereik az ország legjobb borászatait igyekeztek kiválogatni, összesen több mint százat.

Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, majd szombatra a Winelovers hívja meg a kiállító borászokat. Idén először ingyenes Borkollégium-előadásokkal is erősít a Márton-napi Borfesztivál, a Balkán Fanatik és a Mary PopKids koncertjei alatt a DiVino kínálata lesz kóstolható, de több pálinkafőzde is részt vesz a rendezvényen. A Gellért Szálló lakosztályétteremében idén egy Szulló Szabina és Széll Tamás által megálmodott, 7 fogásos menüsort kínálnak pénteken és szombaton.

A Gellért Sörözőben a Gerbeaud, a Gundel és a Gellért séfjei prezentálnak borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat. A vasárnapi zárónapon Márton-napi Sunday brunch várja a vendégeket: a Gellért konyhafőnöke, Héjja László által megálmodott, all-you-can-eat ebéden a magyar mellett amerikai, norvég, dán, német, orosz, kínai, egyiptomi, olasz, francia, izraeli és indiai libás és más ételek lesznek kóstolhatók.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?