hirdetés

Tavaszváró mini-SVÉT fantasztikus ízekkel

A tavaszt ugyan még csak a napsütés, no meg a benti színes virágok idézték, a hőfokok kevésbé, mégis kiváló hangulatban és folyamatos telt házzal zajlott február 23-án a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei első rendezvénye.

hirdetés

Az éttermek most is visszatértek a nívós vidéki vendéglátóhelyeket tömörítő szerveződés születésének helyszínére, a szigetmonostori Rosinante Fogadóba, ahonnan 2012-ben indult az immár 16 tagot egyesületi formában összehozó SVÉT.

kép: Szindbád az Utazó

Február utolsó szombatján a balatonszemesi Kistücsök, a noszvaji Nomád Hotel, a pannonhalmi Viator, az egri Macok, a legújabb csatlakozó, a hosszúhetényi Almalomb, valamint a házigazda, a Rosinante szakácsai mutatták meg idei ikonikus ételeiket, amelyekhez a kis pincészetek kézműves borai jól csúsztak.

kép: Szindbád az Utazó

A résztvevők kóstolhattak itt többek közt liba-rament, pisztrángos udon levest, véreshurkát édesburgonya-krémmel, samosát korianderchutney-val és házi tahinivel, hetényi töltött káposztát, vaddisznó pecsenyét mogyoróolajos burgonyapürével és feketegyökérrel, vagy vegatariánus fogásként zöldséges golyókat kukorica-lepénnyel. Az édesszájúak desszertként kérhettek levendulás mille-feuille-t, csokoládés sós karamell desszertet som-habbal vagy épp túrógombócot. Aki pedig “elvitelre” szeretett volna finomságokat, sajtok, sonkák, kolbászok és mézek széles választékából válogathatott.

És amíg a felnőttek szórakoztak, a gyerekeket gasztro-játszóház várta, ízfelismerő játékkal, vicces ételfotókat felvonultató memóriakártyákkal vagy éppen alapanyagokat mintázó színezőkkel - hiszen a szervezők számára nagyon is fontos a jövő vendégei ízlésének formálása.

kép: Szindbád az Utazó

Az esemény házigazdái pedig szívesen kalauzolták körben a vendégeket a Rosinante Fogadóban, amely leginkább esküvő-helyszínként népszerű - évente nagyjából 50 frigy köttetik itt. A mesterszakács nagypapa és könyvtáros nagymama egymásra találását jelzi, hogy a vintage stílusú épületben a folyosókon könyvespolcokat találni, és nincs két egyforma szoba.

A SVÉT tagok legközelebb az immár hagyományos Hú!SVÉT-en találkoznak a vendégekkel Palkonyán, április 27-28-án, az éves őszi SVÉT-nek pedig idén a rácalmási Jankovich Kúria ad majd otthont.

Horváth Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk