hirdetés
hirdetés

Télapós önök kérték a KLM-nél

A Mikulás, melyet Hollandiában Sinter Klaasje-nak, azaz Szent Miklósnak becéznek és sokkal nagyobb ünnep, mint a karácsony nem csak a gyerekeknek, hanem a KLM utasainak is ajándékot hozott.

hirdetés

Sőt ez nem korlátozódik csak a december 06-i évfordulóra, hanem visszavonásig érvényes. A helyfoglaláskor az KLM törzsutasai megadhatják a velük együtt utazó családtagjaik, barátjuk, ismerősük nevét, valamint, hogy a választható ajándékok (parfeum, csokoládé, egy üveg pezsgő, vagy egy ké nyelmesebb ülés) és repülés közben a szolgálatot teljesítő légiutas-kísérők egyike átadja az ajándékot egy kísérőlevéllel, melyből megtudja, hogy ki küldte a részére.

A választék bizonyos desztinációkban egy kicsit szűkül. Tekintettel arra, hogy a mohamedán országokba szeszes italt (pezsgő) nem lehet bevinni így ezen járatokon a pezsgő helyett bonbont kínálnak, mely szintén nem tartalmazhat pl. rumot. Más vonalakon viszont nem lehet fedélzetre adni (Algier, Kairó, távol-keleti országok) mákkal beszórt briósokat, az ópium alapanyag tartalom miatt. 

Érdekesség, hogy egy, a Benelux-államokban folytatott felmérés szerint az országok lakói nem szívesen látták volna a fedélzeti figyelmességek listáján jellegzetes holland csipkék, festett írószertartónak kiképzett kis méretű facipők, népi terítőket, így maradt a csoki, ital és kényelmesebb ülés.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk