hirdetés
hirdetés

Egymilliárdos fejlesztés a Balaton családi fürdőjében

Több mint egymilliárd forint értékű beruházás valósul meg 500 millió forintos pályázati forrás segítségével Zalakaroson, ahol termáltavat hoznak létre és gyerekeknek fedett élményfürdőt alakítanak ki a gyógyfürdőhöz kapcsolódóan - közölte a Zala Megyei Közgyűlés elnöke a fürdővárosban tartott sajtótájékoztatón, pénteken.

hirdetés

A beruházások eredményeként minden adottsága meglesz a létesítménynek, hogy valóban a "Balaton régió családi fürdőjeként" ismerje meg a nagyközönség Zalakarost. 

Manninger Jenő felidézte, hogy a kiemelt balatoni üdülőkörzethez tartozó zalai települések és az itt működő vállalkozások 2,6 milliárd forint támogatást nyertek a napokban a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázati keretéből. Az összeg azért is ilyen jelentős, mert Budapest után leginkább Zala megyében számít húzóágazatnak a turizmus, a Balatonnak és a gyógyvizeknek köszönhetően.

Zalakaros két pályázatával 500 millió forint támogatást nyert, ebből az önkormányzat 280 millió forintot használhat fel egy termáltó létesítésére, a gyógyfürdő pedig a szabadtéri "gyermekvilág" folytatásaként fedett élményfürdőt alakít ki a kicsiknek 220 millió forintos támogatással.

Novák Ferenc polgármester kifejtette: a termáltó és ökopart elnevezésű projekt szervesen kapcsolódik a gyógyfürdőhöz és a közeli természetvédelmi területhez, s az elfolyó termálvíz hasznosítását és a vendégek kikapcsolódási lehetőségét egyaránt szolgálja. Egyfajta alternatív városközpont is kialakul az 1,3 hektáros, eddig kihasználatlan területen létesülő tó partján, ahol látogatóközpont, a tó stégeire, szigetére települő vendéglátóegységek, mesepark és vízi attrakciók kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Az összesen 387 millió forintból megvalósuló beruházásnál a 280 milliós támogatáson felül az önrészt az önkormányzat biztosítja. A tervek szerint júliusban indulnak a munkálatok, amelyek a következő szezonkezdetre fejeződnek be.

Burján Richárd, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és egyben a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: tavaly sikerült megállítani a vendégszám éveken át tartó csökkenését, így a múlt évben közel 514 ezer látogatót fogadott a fürdő. A város szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta a félmilliót, az ide érkezők több mint 70 százaléka belföldi vendég volt.

Club Oázis

Jámbor Tímeától, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület kommunikációs és marketingvezetőjétől megtudtuk, hogy a trendforduló a koncentráltabb marketingtevékenységnek valamint a szálláshelyek, a fürdő és a város szorosabb desztinációs együttműködésének köszönhető. Jámbor Tímea azt is kiemelte, hogy az idén indul együttműködésük a Neckermann utazási irodával, melynek keretében Club Oázis nevű kreatív, sportos, szórakoztató animációs program lesz nyáron a strandon a Neckermann animátoraival. Hogy milyen aktivitásokkal várják a fiatalokat nyáron Zalakarosan, azt az Utazás kiállításon megtekinthetik az érdeklődők a Balaton standján. A nyáron Katus Attila és Béres Alexandra biztosan ott lesz a zalakarosi fürdőben. 

Jámbor Tímea azt is elmondta, hogy egyre több a cseh és lengyel vendég a fürdőben, az idén az orosz piac felé nyitnak.

 

Burján Richárt kitért arra, hogy a gyógyfürdőben az eddig kevésbé kihasznált úszómedence átalakításával hozzák létre a fedett gyermekrészleget, ahol két szinten vízi attrakciók, családi és gyermek szaunák, játszóházak várják a 14 év alattiakat.

Az 500 millió forintos beruházás munkálatai márciusban kezdődnek és várhatóan augusztusban fejeződnek be - tette hozzá a vezérigazgató.

2015: Park Inn Zalakaros

A munkálatok ugyan még nem kezdődtek el, de 2015-re tervezik a fürdőváros legújabb szállodája, a Park Inn Zalakaros átadását. A budapesti székhelyű Pro-Form Zrt. hárommilliárd forintos beruházással négycsillagos hotelt tervez építeni a fürdő közvetlen közelében, melynek különlegessége, hogy nem lesz sem önálló wellness-, sem gyógyászati részlege, vendégei a tervek szerint a fürdő szolgáltatásait vehetik majd igénybe. Addigra a fürdőben felújítják a gyógykertet és új medical wellness szolgáltatásokat - például "zsákos" CO2-kezeléseket - vezetnek be.

 

(forrás: MTI / turizmusonline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk