Tíz éves a főváros egyik meghatározó gasztrohelye

Éppen tíz éve annak, hogy a Kempinski Hotel Corvinus Budapest elkezdte az együttműködést a Zsidai Csoporttal, és ennek eredményeként megnyílt a házban az ÉS Bisztró a luxusszálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott.

Az ötcsillagos ház új éttermi koncepciója tíz évvel ezelőtt meglehetősen formabontó volt, hiszen hazánkban elsőként szakított a korábbi megszokott elképzeléssel, hogy milyen is megszokott szállodai étterem. A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, és a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem koncepciójának, arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön. 

 

A Bisztró sikere a nyitás óta töretlen, üzletemberek, baráti társaságok, családok és Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme, találkozópontja lett, Vasárnapi Családi Ebédje pedig az egyik legnépszerűbb a városban.Étlapja a bécsi-magyar konyhára épül, legjellegzetesebb étele a Tafelspitz. 

 

A hely steakjeiről is híres, amelyek kizárólag szabadtartású osztrák marhából készülnek egy speciális Southbend grillsütőben. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális táblás ajánlatokkal egészül ki. A konyhán törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel és olyan magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik környezettudatosak és ügyelnek a szállítás és csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére.

 

Az ÉS-nek van az egyik legnagyobb terasza a belvárosban, amely tavasztól őszig és az adventi időszakban tart nyitva. Az vendégváróhely csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX világbajnok áll. Sportolóként hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza Head Chef vezeti.  A szakma szeretete, az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető.

Forrás: Kempinski / Turizmus Online


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.