hirdetés
hirdetés

Tizenöt éves a Star Alliance

A 15 évvel ezelőtt alakult a légitársasági szövetséget öt alapító tag, a Lufthansa, a SAS, az Air Canada, a Thai Airways és a United Airlines hozta létre, és kapcsoltak össze általa kezdetben napi 579 járattal 106 országot.

hirdetés

Mára a Star Alliance 25 légitársaságot tömörít, melyek napi 20.500 járattal, 190 ország 1.203 repülőterére üzemelnek. A jól szervezett menetrendek mellett az összehangolt flottafejlesztések, egységes üzemanyagárak, közös beszerzés, a közép- és hosszú távú tervek egyeztetése, valamint a koordinált képzési rendszer jelentik a szövetség vitathatatlan erősségét.

A neves jubileum alkalmával a Star Alliance jelenlegi vezetője, Mark Schwaab, aki a Lufthansa delegáltja több alkalommal is "fogadóórát" tartott a Facebookon, ahol az érdeklődők minden kérdését megválaszolta.  A közösségi oldalon számos játékot is hirdettek az ünnephez kapcsolódóan. A légiszövetségnél azonban nem áll meg a fejlődés, a tervek szerint a szövetség hamarosan tovább bővül. A felvételre váró tagok között olyan légitársaságok találhatók, mint az AVIANCA, a COPA Airlines, az EVA Air és a Shenzen Airlines.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk