hirdetés
hirdetés

Több mint 100 ezer utasra számítanak nyáron a debreceni repülőtéren

Élénk májusi utasforgalmat követeően mozgalmas nyárra számítanak a Debrecen Airport képviselői.

hirdetés

2017. májusában 1%-kal többen, mintegy 25 130-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord volt annak ellenére, hogy idén a pünkösdi hosszú hétvége május helyett, június hónapra esik, amikor szignifikánsan nagyobb lesz az utasforgalom az átlagos hétvégi és hétköznapi utasforgalomhoz képest. Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója arról tájékoztatott, hogy a 2017-es májusi és első öt havi eredménye elsősorban a Wizz Airnek és a Lufthansa müncheni járatának köszönhető. A biztató eredményekhez járult hozzá a március végétől heti kétszer közlekedő tel avivi és a nyári menetrenddel újrainduló malmöi járat.

A forgalmi adatok

 „Az ukrán állampolgárok számára június hónapban életbe lépő EU-s vízummentesség kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak. Bizakodóak vagyunk, hogy a kárpátaljaik számára is mi leszünk a régiót kiszolgáló repülőtér és ezzel tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is” — mondta Tamás László.

Tamás Lászlóék a következő három hónapban több mint 100 ezer utasra számítanak. A hat európai — London, Malmö, Párizs, Eindhoven, Milánó, München – és egy közel-keleti menetrendi desztináció mellett a már szokásosnak mondható charterek is javítják az utasforgalmi mutatókat. Idén Zakynthosz (IBUSZ), Hurghada (ETI), Antalya (Sun and Fun, Green Holidays) és Burgasz (Robinson Tours) mellett a jól bevált drezdai beutas charter is közlekedik a Germania gépén a Salamon Reisen jóvoltából.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk