hirdetés
hirdetés

OSTB-ülés

Turizmusfejlesztés a a Kárpát Régió Üzleti Hálózattal

Az OSTB ülésén bemutatták a Kárpát Régió Üzleti Hálózat lehetőségeit a turisztikai fejlesztésben.

hirdetés

A Wekerle Terv – a magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája egyik ágazati kitörési pontja a turizmus és egészségipar fejlesztése a Kárpát Régió Üzleti Hálózat segítségével.

A Hálózat 6 szomszédos országban működő üzletfejlesztési irodákat foglal magában, melyek feladata a hazai vállalkozások külpiaci tevékenységének segítése, a határokon átívelő üzleti kapcsolatok erősítése. A 11 helyszínen (Kolozsvár, Nagyvárad, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Kassa, Dunaszerdahely, Lendva, Ungvár, Szabadka, Újvidék, Eszék) létesített irodák hatékony segítséget tudnak nyújtani a Wekerle Terv intézkedési tervében foglalt turisztikai feladatok megvalósításában is.

Így szerepet vállalnak a Kárpát-medencei térségben a turisztikai vállalkozások között kialakult együttműködések, közös fejlesztési lehetőségek, lehetséges kiemelt termékek feltérképezésében. Ennek során beazonosíthatók a határon átívelő együttműködés keretében fejlesztendő turisztikai desztinációk, valamint a beruházást igénylő turisztikai termékek, mely beruházások finanszírozásához az EXIM, illetve a Corvinus Zrt. termékei alkalmasak lehetnek. Az irodák segítségével vizsgálható a turisztikai vegyes vállalkozások alapításának lehetősége is.

Magyarország határtérségében számos olyan vonzerő fedezhető fel, ami komplex turisztikai termékké csak úgy fejleszthető, ha vele a határ másik oldalán fekvő adottságokat is összefogottan kezeljük, csomagba szervezzük. Már folyik a turisztikai vállalkozásfejlesztési műhelysorozat, melynek célja a magyarországi turisztikai termékfejlesztési és marketing ismeretek (know-how) átadása határon túli turisztikai vállalkozások számára vidéki- és agroturisztikai termékek fejlesztéséhez. Az Európán kívüli, távolabbi célpiacok eléréséhez érdemes az egészségturisztikai kínálatot térségi szinten együttműködve piacra vinni, amihez első lépésként a Kárpát-medence egészségturisztikai kínálatának felmérésére lenne szükség, melyre az üzleti hálózat készen áll.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai