hirdetés
hirdetés

Új látnivalókkal növelnék Bács-Kiskun megye turisztikai vonzerejét

Új látnivalókra, szolgáltatásokra és a szakmában dolgozók összefogására van szükség Bács-Kiskun megye turizmusának további fejlődéséhez - hangzott el a témában tartott keddi szakmai konferencián, Kiskunhalason.

hirdetés

Egyaránt szükség van a szakma megyei képviselőinek összefogására, a turisztikai desztináció menedzsment (TDM) irodákra és a szakemberek képzésére ahhoz, hogy a megye ne csupán egynapos úticél legyen, hanem minél több éjszakát töltsenek a látogatók. Ehhez új látnivalókra és szolgáltatásokra van szükség a lovas- és vallási, az egészségturizmus, továbbá az örökség- és kulturális turizmus területén - idézte az eseményt megnyitó Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének szavait a fórum egyik szervezője, a Széchenyi Programiroda megyei koordinátora.   

Új piacok felé kell nyissunk

Zadravecz Anett tájékoztatása szerint Fodor Olivér, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője a megbeszélésen kijelentette, a következő évek egyik legfontosabb szakpolitikai célja, hogy Magyarország olyan új piacok felé nyisson, mint Kína, Dél-Korea vagy Törökország.

Zarándokút és vasútvonal is szerepel a tervben

A Bács-Kiskun megye turizmusának fejlesztési irányairól tartott konferencián egyebek mellett elhangzott: zarándokút célpontja lehetne a Bugaci Aranymonostor, ahol az ásatások során feltárt kincsek, ékszerek, házak és egy bazilika maradványai új értelmet adnak az Árpád-korral kapcsolatos eddigi ismereteknek. Ezenkívül a közeljövő terveiben a Kecskemét-Bugac-Kiskunmajsa vasútvonal újraindítása is szerepel - tájékoztatott Zadravecz Anett.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk