Uniós és világszervezetek az egészségturizmusért Budapesten

Az Európai Utazási Bizottság (European Travel Commission) az ENSZ Turisztikai Világszervezetével (UN World Tourism Organization) együttműködésben 2015-ben készítette el az "Exploring Health Tourism" című, a Xellum és Intuition Communication által készített hiánypótló tanulmányt. A munkaanyag megvitatása érdekében a két szervezet kerekasztal-beszélgetést szervezett az egészségturizmusban érintett legfontosabb nemzetközi szervezetek részvételével Budapestre.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyarországi egészségturizmus elismertsége miatt és mivel a kutatás több szálon is kapcsolódik Magyarországhoz, az ETC és az UNWTO a Magyar Turisztikai Ügynökséget kérte fel, hogy legyen a rendezvény házigazdája. A tanácskozáson képviseltette magát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a turizmus iparág szereplőit tömörítő World Travel &Tourism Council is.



A kerekasztal budapesti megrendezése diplomáciai siker Magyarország számára, egyben jelzi az egészségturizmus növekvő szerepét mind nálunk, mind a világ turizmusában — jelentette ki Bienerth Gusztáv, turizmusért felelős kormánybiztos. A tanácskozás résztvevői az „Exploring Health Tourism” kutatási anyagban javasolt fogalomrendszer, a statisztikai monitoring és közös marketing kérdésében egyeztettek. Emellett a résztvevők bepillantást nyerhettek a trendek és a desztinációk számára adódó lehetőségekbe is. (Képviseltette magát szakértői szinten például Malajzia, Mexikó, Litvánia, a Spaincares, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Danubius Hotels Group.) A tanácskozás eredményei beépülnek az ETC- UNWTO véglegesített tanulmányába. 

A sajtótájékoztatón felszólalt Marcio Favilla, az UNWTO ügyvezető igazgatója és Peter Nash, az ETC Market Intelligence Group elnöke, a Tourism Ireland stratégiai igazgatója. Mindketten hangsúlyozták, hogy Magyarország sikerei a turizmus, és az egészség turizmus terén indokolták a helyszín kiválasztását. Megállapították, hogy Országonként és régiókként egységes kritérium rendszer bevezetése szükséges. A marketing területén ösztönözni kell uniós és nemzeti szinten az állami és az üzleti szféra összefogását. A téma korunk szemlélet változásai következtében (egészségtudatos idős és ifjú generációk igényének kielégítésére alkalmas) nagyon fontos. Jelzés értékű, hogy a budapesti kerekasztalon a WHO is együttműködésre lépett a turisztikai szervezetekkel.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.