hirdetés
hirdetés

Uniós és világszervezetek az egészségturizmusért Budapesten

Az Európai Utazási Bizottság (European Travel Commission) az ENSZ Turisztikai Világszervezetével (UN World Tourism Organization) együttműködésben 2015-ben készítette el az "Exploring Health Tourism" című, a Xellum és Intuition Communication által készített hiánypótló tanulmányt. A munkaanyag megvitatása érdekében a két szervezet kerekasztal-beszélgetést szervezett az egészségturizmusban érintett legfontosabb nemzetközi szervezetek részvételével Budapestre.

hirdetés

A magyarországi egészségturizmus elismertsége miatt és mivel a kutatás több szálon is kapcsolódik Magyarországhoz, az ETC és az UNWTO a Magyar Turisztikai Ügynökséget kérte fel, hogy legyen a rendezvény házigazdája. A tanácskozáson képviseltette magát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a turizmus iparág szereplőit tömörítő World Travel &Tourism Council is.

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség


A kerekasztal budapesti megrendezése diplomáciai siker Magyarország számára, egyben jelzi az egészségturizmus növekvő szerepét mind nálunk, mind a világ turizmusában — jelentette ki Bienerth Gusztáv, turizmusért felelős kormánybiztos. A tanácskozás résztvevői az „Exploring Health Tourism” kutatási anyagban javasolt fogalomrendszer, a statisztikai monitoring és közös marketing kérdésében egyeztettek. Emellett a résztvevők bepillantást nyerhettek a trendek és a desztinációk számára adódó lehetőségekbe is. (Képviseltette magát szakértői szinten például Malajzia, Mexikó, Litvánia, a Spaincares, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Danubius Hotels Group.) A tanácskozás eredményei beépülnek az ETC- UNWTO véglegesített tanulmányába. 

A sajtótájékoztatón felszólalt Marcio Favilla, az UNWTO ügyvezető igazgatója és Peter Nash, az ETC Market Intelligence Group elnöke, a Tourism Ireland stratégiai igazgatója. Mindketten hangsúlyozták, hogy Magyarország sikerei a turizmus, és az egészség turizmus terén indokolták a helyszín kiválasztását. Megállapították, hogy Országonként és régiókként egységes kritérium rendszer bevezetése szükséges. A marketing területén ösztönözni kell uniós és nemzeti szinten az állami és az üzleti szféra összefogását. A téma korunk szemlélet változásai következtében (egészségtudatos idős és ifjú generációk igényének kielégítésére alkalmas) nagyon fontos. Jelzés értékű, hogy a budapesti kerekasztalon a WHO is együttműködésre lépett a turisztikai szervezetekkel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk