hirdetés
hirdetés

Ünnep után

Lapzártánk idején ünnepelte a szakma világszerte a Turizmus Világnapját.

hirdetés

Néhány éve még keveseket érdekelt ez a viszonylag fiatal ünnep, az idén viszont már kül- és belföldön is rengeteg embert megmozgatott az esemény. Ez így is van rendjén, hiszen a turisztikai szakmában dolgozók, az oktatók, diákok és persze maguk a turisták is megérdemlik, hogy egy nap csak róluk szóljon. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete a szeptember 27-i hivatalos ünnepség helyszínéül az egyiptomi Asszuánt választotta, nem véletlenül.

Az egyiptomi turisztikai miniszter meg is köszönte a gesztust: „Ennek a napnak nem lehet alulbecsülni a jelentőségét – mondta Mounir Fakhry Abdel Nour – a turizmus az egyik legfontosabb összetevővéjé vált a nemzetek közötti gazdasági, társadalmi és kulturális kapcsolatrendszernek”. Az Asszuánban megrendezett konferencián az is elhangzott, hogy a turizmus a kulturák közötti kommunikáció egyik fontos eszköze. Mi, magyarok hivatalos formában most először ünnepeltük a világnapot. Megtettük a magunkét, szó se róla. A szakma jeles képviselői, élükön a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójával felavatták az elégedett turista élőszobrát a budapesti belvárosban, este a Művészetek Palotájánál flash mob akciót rendeztek önkéntesek. Ugyanakkor országszerte számos helyen a vendégeknek adott meglepetésekkel járultak hozzá a szolgáltatók a vendégbarát akció sikeréhez. Az aktivitásból olvasóink is kivették a részüket: a Világnapról szóló híreiket több tucatnyian „lájkolták” és osztották meg ismerőseikkel.

Innen már tényleg csak egy ugrás, hogy minden nap a Turizmus Világnapja legyen.

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk