hirdetés
hirdetés

Van, aki felkészült a Covid-19 vakcinák szállítására

A Párizs-Charles de Gaulle rakodómunkásai az ACFA (Francia Légifuvarozási Szövetség) segítségével készülnek fel a Covid-19 oltások szállítására és elosztására.

hirdetés

Az ACFA (Francia Légifuvarozási Szövetség), a Párizs-Charles de Gaulle repülőtér összes szállítmányozásban érintett csoportját (logisztikai szakemberek, rakodók, expressz szolgáltatók és légitársaságok), valamint a francia állami szolgálatokat tömörítő szakmai szövetség már dolgozik azon, hogy a repülőtér példamutató szerepet játsszon a jövőbeli Covid-19 vakcinák szállításában és forgalmazásában.

Az Európai Gyógyszerügynökségtők lapott GDP, illetve a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) által kiadott PHARMA CEIV tanúsítványoknak köszönhetően a Párizs-CDG repülőtér üzemeltetői megfelelnek a gyógyszeripar legmagasabb követelményeinek.

forrás: Air France

A több mint 3500 négyzetméteres, a +2 és + 8 °C közötti hőmérsékleten tartandó termékek tárolására is alkalmas raktárakkal a Párizs-Charles de Gaulle garantálja az oltóanyagok optimális tárolását. Egyes vakcinák repülővel történő szállítása esetén pedig a speciális tartályok és csomagolások lehetővé teszik az oltóanyagok akár -80 °C-os hőmérséklet való tartását.

Ezen intézkedések mellett az ACFA támogatni kívánja az IATA által a megfogalmazott nézeteket, melyek szerint a jövőben az oltóanyagok gyártási helyei és Franciaország, valamint Franciaország és az oltások célállomásai közötti útvonalakat előnyben kell részesíteni. 

"A hideglánc-infrastruktúra minősége a Párizs-CDG repülőteret biztonságossá, és a soha nem látott művelet lebonyolításához alkalmas központtá teszi"– mondta ChristopheBoucher, az Air France Cargo ügyvezető alelnöke.

(forrás: Air France)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk