hirdetés
hirdetés

Zárás alatt nyitva: a tatai Öreg-tó partján

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.  Most a  a tó partján található Platán Tata mindennapjait ismerhetjük meg a ház vezetője, Varga Vivien segítségével.

 

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Annyi ideig voltak zárva tavaly, ameddig minden szállás- és vendéglátóhelyre szólt a tiltás, vagyis a tavaszi első hullám idején, március közepétől. És ez azért érintette különösen érzékenyen őket, mert a 2020. év különösen jól indult: éttermük mind januárban, mind a rákövetkező februárban csúcsra járt.

Azonban a törvény törvény, így akkor nyithattak ki ismét, amint a korlátozások feloldása ezt lehetővé tette. És szerencsére, mindezek után, a nyaruk viszont szenzációsan jól sikerült. Annyira, emeli ki Vivien, amennyire az utóbbi öt évben nem is volt példa, 2020 nyara minden reményüket túlszárnyalta.

Fotó: Platán Tata
Fotó: Platán Tata

Sőt, mind a májusi előszezont, mind a szeptemberben kezdődő utószezont is szép eredménnyel zárták. Köszönhetően a Michelin-csillaggal a tudását is elismert sztárséfnek, Pesti Istvánnak és profi, összeszokott csapatának a konyhán.

Vivien különben arra nagyon büszke, hogy házuk teljes csapata, mind az 53-an, két fő kivételével, a mai napig együtt maradt. Akik elmentek, ők pályaelhagyók voltak: egy közeli multinál, a gyártásban helyezkedtek el. Azonban már a két megüresedett pozíciót is feltöltötték, így ismét teljes a csapatuk.

Jelenleg a Kioszk elnevezésű, meleg italokat és hozzá finomságokat kínáló, kizárólag elvitelre szolgáló vendéglátóegységük tart nyitva, meg persze a szálláshely, de ott a vendégforgalom nem jelentős. Néhány üzleti vendég száll meg egy-egy szobában, igaz, ők viszont kivétel nélkül hosszabb távra foglalnak szobát. Nyáron főként belföldről érkeztek vendégek a Platán Udvarházba, külföldi oldalról erős volt a visszaesés.

Fotó: Platán Tata
Fotó: Platán Tata

Mivel a pandémia egy éve alatt minden jelentős és fontos átalakítást elvégeztek a házban, most a „finom hangolás” időszakát élik. Például fine dining éttermükben már bevetésre kész a szenzációs új menüsor, ennek étlapját csinosítgatják, szépítgetik.

A húsvétre ők is készülnek, igaz, csak a korlátozás által meghatározott keretek között: tavaszi ajánlattal, és a Kioszk mellett a Platán Bisztró speciális, ünnepi desszert pultjának kínálatával.

 

 
 
Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk