Zárás alatt nyitva: a tatai Öreg-tó partján

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.  Most a  a tó partján található Platán Tata mindennapjait ismerhetjük meg a ház vezetője, Varga Vivien segítségével.  

Annyi ideig voltak zárva tavaly, ameddig minden szállás- és vendéglátóhelyre szólt a tiltás, vagyis a tavaszi első hullám idején, március közepétől. És ez azért érintette különösen érzékenyen őket, mert a 2020. év különösen jól indult: éttermük mind januárban, mind a rákövetkező februárban csúcsra járt.

Azonban a törvény törvény, így akkor nyithattak ki ismét, amint a korlátozások feloldása ezt lehetővé tette. És szerencsére, mindezek után, a nyaruk viszont szenzációsan jól sikerült. Annyira, emeli ki Vivien, amennyire az utóbbi öt évben nem is volt példa, 2020 nyara minden reményüket túlszárnyalta.

Sőt, mind a májusi előszezont, mind a szeptemberben kezdődő utószezont is szép eredménnyel zárták. Köszönhetően a Michelin-csillaggal a tudását is elismert sztárséfnek, Pesti Istvánnak és profi, összeszokott csapatának a konyhán.

Vivien különben arra nagyon büszke, hogy házuk teljes csapata, mind az 53-an, két fő kivételével, a mai napig együtt maradt. Akik elmentek, ők pályaelhagyók voltak: egy közeli multinál, a gyártásban helyezkedtek el. Azonban már a két megüresedett pozíciót is feltöltötték, így ismét teljes a csapatuk.

Jelenleg a Kioszk elnevezésű, meleg italokat és hozzá finomságokat kínáló, kizárólag elvitelre szolgáló vendéglátóegységük tart nyitva, meg persze a szálláshely, de ott a vendégforgalom nem jelentős. Néhány üzleti vendég száll meg egy-egy szobában, igaz, ők viszont kivétel nélkül hosszabb távra foglalnak szobát. Nyáron főként belföldről érkeztek vendégek a Platán Udvarházba, külföldi oldalról erős volt a visszaesés.

Mivel a pandémia egy éve alatt minden jelentős és fontos átalakítást elvégeztek a házban, most a „finom hangolás” időszakát élik. Például fine dining éttermükben már bevetésre kész a szenzációs új menüsor, ennek étlapját csinosítgatják, szépítgetik.

A húsvétre ők is készülnek, igaz, csak a korlátozás által meghatározott keretek között: tavaszi ajánlattal, és a Kioszk mellett a Platán Bisztró speciális, ünnepi desszert pultjának kínálatával.

 

 
 

Forrás: Turizmus Online


Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál

Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál 

Pénteken kezdetét vette a Zsolnay Fényfesztivál, amely már az első napon ezreket vonzott Pécs belvárosába.
Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat

Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat 

Hatvan pályázótól érkezett százhúsz alkotás a megadott határidőig.
Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán

Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán 

Magyarország, Erdély és a Felvidék kínál minőségi zenét minden korosztálynak a következő hét fesztivál eseményein.
Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden

Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden 

Bár ellenérzések korábban is felmerültek a pirotechnikai bemutató kapcsán, ezúttal egészen más állt a háttérben.
Le kell bontani egy balatoni kilátót

Le kell bontani egy balatoni kilátót 

Életveszélyessé vált a faszerkezet.
Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok

Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok  

Székesfehérvár belvárosa idén nyáron ismét megelevenedik.
Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.