20. születésnapját ünnepli a GTTP oktatási programja

A két évtizedes múltra visszatekintő program legfőbb célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat megismertesse a turisztikai szakma lehetőségeivel és szépségeivel, ezzel is hozzásegítve őket karrierjük tudatos építésében.

Mahatma Gandhi szerint: „A jövő attól függ, mit teszünk a jelenben.” Amennyiben a mondás igaz, úgy a munka, amit ma a Global Travel and Tourism Partnership (GTTP) végez fényes jövőt prognosztizál az iparág számára.

Az Amadeus büszke arra, hogy globális partnerként támogathatja a GTTP oktatási programját, mely a résztvevő diákok számára egy éltre szóló lehetőséget biztosít az ágazat megismerésére, egyben képességfejlesztéssel és tehetséggondozással segíti az utazási iparág jövőjének formálását.

Figyelemre méltó teljesítmény, hogy az elmúlt 20 év alatt több mint 2 millió középiskolás vett részt a programban, melynek során megismerkedhettek az utazási, turisztikai és vendéglátás-idegenforgalmi szakma életpályával, valamint lehetőségük nyílt foglalkozni a fenntarthatóság kérdéseivel is.

Az együttműködés az olyan szervezettekkel, mint a GTTP fontos része az Amadeus társadalmi felelősségvállalási programjának. Ezt jól példázza, hogy legutóbb az Amadeus franciaországi központjában adott otthont a GTTP rendezvényének, ahol 11 ország 22 diákjának volt lehetősége fenntartható kaland turizmus témában végzett kutatási eredményének bemutatására.

Az Amadeus a jövőben is fontosnak tartja tehetséggondozást, ezzel összhangban kívánja, hogy a GTTP további évtizedeken keresztül sikerrel tudjon hozzájárulni a fiatalok szebb és fényesebb jövőjének megteremtésében szerte a világon.

További információ a GTTP-ről és programjáról a szervezet weboldalán található.


Újra jöhetnek az árstopok?

Újra jöhetnek az árstopok? 

Jöhetnek újra az árstopok? – tette fel a kérdést a nemzetgazdasági miniszter hétfői Facebook-bejegyzésében.
Pénteken eldől: módosul-e az éjszakai vendéglátás Szegeden?

Pénteken eldől: módosul-e az éjszakai vendéglátás Szegeden? 

Akkor dönt a közgyűlés arról a rendeletről, amely szabályozná a szegedi üzletek és vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását.
Így űzték el a telet Panyolán

Így űzték el a telet Panyolán 

Több százan alakoskodtak a vármegye nagyszabású hagyományteremtő rendezvényén Panyolán.
Mit gondolnak Budapestről a hozzánk érkező turisták?

Mit gondolnak Budapestről a hozzánk érkező turisták? 

Ez jelentősen függ attól is, honnan érkeznek és mennyi ideig tartózkodnak fővárosunkban a városlátogató vendégek.
Felmérés a magyarok utazási szokásairól, lehetőségeiről

Felmérés a magyarok utazási szokásairól, lehetőségeiről 

Az ALDI Utazás megbízásából készült országos reprezentatív felmérés szerint a gazdaságilag aktív korú magyarok 60 százaléka tudott az elmúlt két évben legalább egyszer belföldre vagy külföldre utazni.
Most Budapesten Kuba szívében érezheti magát

Most Budapesten Kuba szívében érezheti magát 

Lüktető ritmusok, magukkal ragadó dallomok: A kubai szenvedély Budapestre érkezik.
Fókuszban a gólyavédelmi program

Fókuszban a gólyavédelmi program 

A fenntartható örökség fókuszába került a Bodrogkeresztúron az elmúlt években megvalósult gólyavédelmi program.
Egy hét alatt két platinum szintű Good Travel Seal minősítés Magyarországon

Egy hét alatt két platinum szintű Good Travel Seal minősítés Magyarországon 

Az elmúlt egy hétben két magyarországi turisztikai szolgáltatás is megszerezte a Good Travel Seal Platinum minősítését.
Valentin-napi különleges programok a budapesti fürdőkben

Valentin-napi különleges programok a budapesti fürdőkben 

Több helyen pezsgő vagy Valentin-napi koktél is jár e napon a fürdőbe való jegyhez.
Rekordszámú kiállító az idei képzőművészeti vásáron a Bálnában

Rekordszámú kiállító az idei képzőművészeti vásáron a Bálnában 

Csütörtökön megnyitja kapuit az ország legjelentősebb művészeti seregszemléje, az Art and Antique Budapest.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.