Megjelent a 28 oldalas Csabai kolbász című kiadvány, amely az immár hungarikum hagyományos terméket, történetét és a kolbászkészítés békéscsabai hagyományát mutatja be. Békéscsabán mintegy 180-an készítik saját maguk a Csabai kolbászt – ezért sokféle ez a finomság a közös jegyek ellenére.
A kiadványban tizennégy jól és kevésbé ismert békéscsabai kolbászkészítőt ismerhetünk meg, akik már tudnak a kiváló minőség mellett megfelelő mennyiséget is előállítani.
Megismerhetjük belőle, mitől is különleges a Csabai kolbász, sőt „kolbászenciklopédiára" is lelünk a kiadványban. A kiadvánnyal a békéscsabai és gyulai szálláshelyeken, Tourinform irodákban, Budapesten és a Csabai Kolbászfesztiválon találkozunk majd.
Az új kiadvány nemcsak öregbíti a Csabai kolbász hírnevét, hanem sokkal több annál: kultúrát, művelődéskört és világfelfogást is közvetít.
Forrás: Turizmus Online