A termékinnovációs verseny döntőseinek shortlist-je

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által a Társult tagok részére meghirdetett Termék Innovációs Díjra érkezett pályázatokat a zsűri elbírálta, és a következő döntés született.

Kik és mi alapján bíráltak?

Az öttagú, szállodai szakemberekből álló zsűri (Buczkó János – Accor Hotels, Dr. Deák Imre – Danubius Hotels, Franciscy Gergely – Marriott Courtyard, Kovács Tamás – Hunguest Hotel Béke és Aqua-Sol, Varga Csaba – Danubius Hotels) a következő szempontok alapján értékelte a benyújtott pályázatokat:

- Vendégélmény növelése

- Élőmunka kiváltásának mértéke

- Fenntarthatóság

- Üzleti hasznosság, jövedelmezőség

- Újszerűség, innováció

Az idei pályázatra 12 színvonalas pályamű érkezett be, melyek közül a legtöbb, a szállodák számára hasznos, jövedelmező, vagy éppen költséghatékony, munkaerőkiváltó megoldást jelent.

Az eredmény pedig...

A zsűri pontozása alapján az alábbi cégek, termékek kerültek be a döntőbe:

- A MOT-98 Kft. – TouchGameTable élményasztal társasjátékokkal (https://touchgametable.com/)

- E-tourdesk Kft. – Tripelio: Programajánlás és keresés jövője (https://tripel.io/)

- ID&Trust Kft. – GoodID okmányolvasó mobilalkalmazás (https://goodid.net/hu/okmanyolvaso-scanner/)

A döntősök az MSZÉSZ LIV. Közgyűlésén, 2021. november 11-én mutatják be 5 perces prezentáció keretében a terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a feltett kérdésekre, s a Közgyűlésen résztvevő rendes tagok szavazással döntik el, hogy melyik pályázat nyeri el 2021-ben az Év Technológiai Újítása címet.

 

 

Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.