Anthony Bourdain: a New York Cafétól a Belvárosi Disznótorosig

Az amerikai tévés személyiség Magyarországról készít filmet, így végigjárja azokat a helyeket, amelyek egyértelműen hazánk jellegzetességeit, sajátosságait, értékeit mutatják be. Ebből a sorból nem maradhatott ki a New York Kávéház sem, ahol nem csak forgatott, de kóstolt is az amerikai sztárszakács. 

Nemrég az Élesztő nevű sörözőben járt, most pedig a New York Caféban töltött két munkanapot Anthony Bourdain. Az első napon 9, a másik napon 5 órát dolgozott kollégáival a patinás épület falai között. Nem csak a különleges kialakítású kávéház részletei kötötték le a stáb figyelmét, több órát töltöttek a konyhában is Wolf András séf társaságában, hogy minél szebb és izgalmasabb felvételeket készíthessenek.

Pihenésképpen egy négyfogásos menüt rendelt magának Bourdain: megkóstolta a libamájpástétomot zöldhagymával és lilahagyma lekvárral, a bárány ragulevest tárkonnyal, a csülökpörköltet bulgurral, valamint a fogasfilét petrezselyempürével, mézes paszternákkal és édeskömény salátával. Természetesen a fogásokat hazai borokkal tette teljessé, az itallapon lévő nedűkből pohárba került az Árvay Furmint, a Gere Merlot, valamint a Béres Magita. A Magyarországról készült film nagyjából fél év múlva kerül a CNN műsorára.

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője. A CNN-en futó, utazással és ételekkel foglalkozó műsort a világ számos országában felvették már, de Európán belül eddig csak Spanyolországban, Szicíliában, Koppenhágában, illetve Oroszországban dolgoztak. Egészen mostanáig Közép-és Kelet-Európában nem készítettek egyetlen epizódot sem.

Anthony Bourdain a Belvárosi Disznótorosban is megfordult, melyről a Taste Hungary Facebook-oldala posztolt fotókat a közösségi oldalra.


Hamarosan startol a 40. Vivicittá

Hamarosan startol a 40. Vivicittá 

Április 12-én startol Budapesten a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseménye, a negyvenedik, jubileumi Telekom Vivicittá.
 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége

MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.