Nemrég az Élesztő nevű sörözőben járt, most pedig a New York Caféban töltött két munkanapot Anthony Bourdain. Az első napon 9, a másik napon 5 órát dolgozott kollégáival a patinás épület falai között. Nem csak a különleges kialakítású kávéház részletei kötötték le a stáb figyelmét, több órát töltöttek a konyhában is Wolf András séf társaságában, hogy minél szebb és izgalmasabb felvételeket készíthessenek.
Pihenésképpen egy négyfogásos menüt rendelt magának Bourdain: megkóstolta a libamájpástétomot zöldhagymával és lilahagyma lekvárral, a bárány ragulevest tárkonnyal, a csülökpörköltet bulgurral, valamint a fogasfilét petrezselyempürével, mézes paszternákkal és édeskömény salátával. Természetesen a fogásokat hazai borokkal tette teljessé, az itallapon lévő nedűkből pohárba került az Árvay Furmint, a Gere Merlot, valamint a Béres Magita. A Magyarországról készült film nagyjából fél év múlva kerül a CNN műsorára.
Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője. A CNN-en futó, utazással és ételekkel foglalkozó műsort a világ számos országában felvették már, de Európán belül eddig csak Spanyolországban, Szicíliában, Koppenhágában, illetve Oroszországban dolgoztak. Egészen mostanáig Közép-és Kelet-Európában nem készítettek egyetlen epizódot sem.
Anthony Bourdain a Belvárosi Disznótorosban is megfordult, melyről a Taste Hungary Facebook-oldala posztolt fotókat a közösségi oldalra.
Forrás: Turizmus Online