Az extrém sportok nívódíjas mátrai hírvivői

A Gyöngyös gazdaságáért végzett munkája elismeréseként nívódíjjal tüntette ki a város önkormányzati képviselőtestülete a mátrafüredi Mátra Túrakerékpár és Segway Klub Sportegyesületet. A klub immár több éve nemcsak a környezettudatos magatartásért és az erdő megóvásáért munkálkodik, hanem gazdaságélénkítő hatása a turizmusban, a vendéglátásban is javulást eredményezett.

Ocela Tibor, az egyesület elnöke a Turizmus Online-nak elmondta, az egyesület arra törekszik, hogy javítsa a helyben élők komfortérzetét és megőrizze a természeti örökséget. Azt is fontosnak tartják, hogy a Mátrába látogatók elégedettek legyenek a környezettel, a kiszolgálással. Éppen ezért az elmúlt években több olyan beruházást és látványfejlesztést valósítottak meg, amelyek ma már nélkülözhetetlen részeivé váltak a helyi közösség értékeinek.

Az egyesület égisze alatt működő mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa igyekszik népszerűsíteni a hegyi sportokat, az egészséges életmódra nevelést és a legkorszerűbb eszközöket ismerteti meg a turistákkal. A bázis honosította meg a Mátrában – többek között – a terep segwayezést, a mosterrollerezést, a mountaincartozást, vagy az airboardozást. Több mint 150 féle programot ajánlanak a különböző korosztályoknak. A Mátrában, továbbá Budapesten a Normafánál és Hévízen szervezett túrákkal és egyéb programokkal kínálnak kikapcsolódást, szórakozást, regenerálódást az érdeklődőknek. Emellett csapatépítő tréningeket is szerveznek.

Családi vállalkozásként kezdték

Az egyesület elnöke arra is kitért, hogy a High-Tech Sportok Bázisán lehetőséget ajánlanak az extrém sportnak számító segway gyakorlására. Ezt segíti elő a 120 kilométer hosszú terep pályarendszer és hazánkban a leghosszabb downhill- és szánkópálya, amely hét kilométer hosszan, hétszáz méteres szintkülönbséggel mutatja be a Mátra legszebb helyeit Kékestetőtől Mátrafüredig.

Egyébként még 2010 nyarán családi vállalkozásként kezdték a munkát, aztán 2011 májusában nyitották meg a segway-központot és az akkor még Hegyi Sportok Bázisa elnevezésű centrum a Gepida cég hivatalos tesztközpontja lett. Az Avar Túrakerékpár Klub jogutódjaként működő egyesület a civil szervezeteket – és ezzel a közjót – szolgáló tevékenységeivel járul hozzá Mátrafüred fejlesztéséhez. Még a nyitás évében hozták létre speciális kisautókkal a terep KRESZ-parkot, majd a segway gyakorlópályát is, amelyeket folyamatosan fejlesztenek.

Megnyitották a Mátrai Ízek Bázisát

A bázison három szinten szinte valamennyi high-tech hegyi sprotélmény elérhető. Az első szint ma már kortól és nemtől függetlenül a high-tech sportok nagy választékát nyújtja. A második a széles palettával rendelkező csapatépítési megoldásokat biztosítja. A legfelső szint pedig a szervezetfejlesztés. Egyébként tavaly nyitották meg a Mátrai Ízek Bázisát, amely a gasztronómia szerelmeseinek nyújt élményt Mátrafüreden. Ezen a helyen a készítményekkel a hagyományos mátrai ételeket népszerűsítik.

Az egyesület további fejlődése biztosított – mondta Ocella Tibor. A munkát egykor ketten kezdték el, és jelenleg már 22 túravezetővel tevékenykednek. Alapítói a Kékes Kutató és Mentő Alapítványnak, így a túravezetés mellett professzionális ellátást nyújtanak a hegyimentéshez, illetve a biztonságtechnikához. A bázis munkáját már korábban is több díjjal ismerték el a szakértők. Így megkapták a Korrekt Partner Védjegyet, továbbá a TripAdvisor szerint Észak-Magyarország legdinamikusabban fejlődő turisztikai attrakciójának számítanak.


Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.
„Ez a Parlament? Eladó?”

„Ez a Parlament? Eladó?” 

- kérdezte Freddie Mercury, amikor 1986-as magyarországi látogatásán, a Dunán hajózva megpillantotta a monumentális épületet.
Magyarország továbbra is az egyik legkedvezőbb árfekvésű úti cél

Magyarország továbbra is az egyik legkedvezőbb árfekvésű úti cél 

A Bank Austria elemzése alapján Magyarország rögtön a második helyen áll, mint a legkedvezőbb ár-érték arányú fogadóterület.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.