Az ukrán piaci jelenlét erősítése volt a cél

„Szeptember 21-22-én Ungváron a 18 Toureurocentr – Kárpátalja turisztikai kiállításon képviselték városunkat a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársával együtt. A rendezvényen az ukrán nyelvű kiadványok mellett eredetvédett pálinkákkal és helyi biolekvárokkal is várták a vendégeket. Elsősorban az állatpark és a fürdő jelent nagy vonzerőt, de sokan érdeklődtek a kerékpározási lehetőség és a gyógyászat szolgáltatásai iránt” - közölte kedden a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Szombaton Lembergből érkezett utazási irodai szakembereket és média képviselőket fogadtak egy study tour keretében. A látogatók megismerkedhettek Nyíregyháza turisztikai attrakcióval és bemutatásra került néhány szálláshely is, azért, hogy a jövőben minél több ukrán turista válassza a várost - mint turisztikai desztinációt – utazása helyszínéül.

A tanulmányúttal egy időben került megrendezésre a Tirpák Fesztivál és 3. Bogrács-és Grillbajnokság, így a szakemberek a fesztivál forgatagába is bepillantást nyerhettek, megkóstolhatták a tirpák ételeket, illetve helyi termékeket is vásárolhattak. A rendezvényt követően látogatást tettek a patinás Bencs Villába, mely felújítását követően régi pompájában fogadja a kultúra iránt érdeklődő vendégeket.

A programok szervezéséhez igen nagy segítséget nyújtott Magyarország Kijevi Nagykövetsége és Ungvári Főkonzulátusa. Az ukrán vendégek és vendégéjszakák száma évről-évre emelkedik, kedvelik a várost és turisztikai látványosságait. Az előző évhez viszonyítva 2017-ben az Ukrajnából Nyíregyházára érkezők száma 15 %-kal, a vendégéjszakák száma 23,2 %-kal nőtt.

„Bízunk benne, hogy a növekvő tendencia tovább folytatódik, ennek érdekében a marketing tevékenységünket fokozzuk ebben a desztinációban” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Végzetes fürdőzés a tóban

Végzetes fürdőzés a tóban  

Egész éjszakába nyúló kutató tevékenységet folytatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának egyik mentőegysége.
Nem lesz többet Balaton Sound?

Nem lesz többet Balaton Sound? 

A rendezvény esetleges megszűnéséről már korábban is felreppentek pletykák.
Így kerülhetőek el a nyári balesetek

Így kerülhetőek el a nyári balesetek 

A nyári szabadságok veszélyeire figyelmeztetnek a szakértők.
Itt az elmúlt időszakot elemző, legfrissebb Turizmus Konjunktúra Index

Itt az elmúlt időszakot elemző, legfrissebb Turizmus Konjunktúra Index 

A VIMOSZ szakmai társszervezetekkel közösen havi gyakorisággal méri a turizmusban a konjunktúra várható alakulását és publikálja a Turizmus Konjunktúra Indexet.
Sétáló Utca Zene programsorozat Keszthelyen

Sétáló Utca Zene programsorozat Keszthelyen 

A keszthelyi sétálóutcán felállított színpadon keszthelyi és keszthelyi kötődésű zenészek mutatják be produkcióikat a júliusi és augusztusi estéken.
Kulturális turizmus díj  pályázat - hazai településeknek

Kulturális turizmus díj pályázat - hazai településeknek 

Megnyílt a jelentkezési és jelölési lehetőség a 6. Art is Business Díjra.
Zendaya beköltözött a Madame Tussauds-ba

Zendaya beköltözött a Madame Tussauds-ba 

Zendaya egy igazán különleges teremben kapott helyet...
 Látványos Disney szökőkút-show érkezik Budapestre

Látványos Disney szökőkút-show érkezik Budapestre 

A Disney idén nyáron egy különleges műsorral örvendezteti meg a közönséget, kicsiket és nagyok egyaránt elrepítve egy kalandokkal, varázslattal és felejthetetlen hősökkel teli világába
Egyedi koncepció, festői környezet - ez a Váralja Akusztik

Egyedi koncepció, festői környezet - ez a Váralja Akusztik 

Boldogkőváralja kivételes helyszínén, a Téka tábor festői környezetében jön idén is a rusztikus könnyűzenei fesztivál 2024 augusztus 9-10-11 között.
Beindult a koncertszezon a fertődi kastély falai között

Beindult a koncertszezon a fertődi kastély falai között 

A fertődi Esterházy-kastély csodálatos Apolló-terme ad otthont az immár hagyományosnak számító nyári programsorozatnak.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.