Bíró Dani: Én egy olyan éttermet szerettem volna csinálni, ami tele van vendéggel

A hely közel egy éve nyílt, az étlap megújítását nem csak az őszi szezon beköszönte, hanem a Zazie törzsközönsége is igényelte. Nem is akármilyen őszi étlappal állt elő a (különcségéről is) ismert séf.

Az új étlap bemutatása kapcsán ezt mondja Bíró Dani:

A séfek önzők. De én egy olyan éttermet szerettem volna csinálni, ami tele van vendéggel. Én az elmúlt egy évben figyeltem a közönség visszajelzéseit, mert életkoromból adódóan is egy vibráló helyet szeretnék csinálni, ami egész nap tele van és nyüzsög. 

Hideg francia póréhagymás krémleves
Hideg francia póréhagymás krémleves

Volt fogás, amin elképesztően sokat dolgozott. Magyar étel újragondolva, különleges ázsiai ízekkel bolondítva.

De tény ami tény: nem rendelték, vallja be.

Közben pedig látta, hogy mi az az ízvilág, stílus, amire itt van szükség a Kopaszi-öbölben, ahol nyugodtan áramlik (ha épp nem önt ki, de irgalmatlan módon) a Duna és még akkor is elkapja a vendéget a flow, ha csak egy kávéra, szendvicsre szalad be nap elején vagy vasárnapi ebédre érkezik a családdal.  

Úgy döntöttem, hogy még erőteljesebb lesz a bisztró stílus, az étlapra pedig felkerül olyan leves, tésztaétel, burger, amit azonnal ért a vendég és kedvel, miközben a városban sehol nem kínálják rajtunk kívül. A magyar alapok maradnak, hagyományosan hazai ízek is jelen vannak, de egy nagyon erőteljes nemzetközi befolyást is lehet már érezni. És nem csinálok abból hiúsági kérdést, hogy a kecskesajt saláta, a Cézár saláta, a supreme csirkemell vagy a rozé kacsamell más éttermek étlapján is megtalálható

- mondja a véleményét sosem véka alá rejtő fiatal konyhafőnök.

A séf igencsak büszke arra, hogy képesek voltak a csapattal és a tulajdonosokkal közösen egy szinte zero waste konyhát kialakítani. Egész nap nyitva vannak. Minden élelmiszernek szinte minden része valamire felhasználható.

Az értékes hús vacsora, amit nem használunk fel, abból másnapra business lunch készül. A zöldséghéjból alaplevet főzünk. Minimalizáltuk a pazarlást és a veszteséget.

- fejti ki ennek kapcsán.

 Kacsamájas Rossini burger
Kacsamájas Rossini burger
Az étlap egyik sztárja bizonyára a kacsamájas Rossini burger, amely a luxus és a street food tökéletes találkozása.  A Zazieban a három kötelező összetevő ennél az ételnél a marhahúspogácsa, a kacsamáj és a szarvasgombás majonéz.

A sajt szerelmeseit háromféle burrata várja: paradicsomos, kapri bogyós; pestóval, sült bazsalikommal és fenyőmaggal tálalt; valamint céklával, kakukkfűvel és hajdinával kínált változat. A séf szerint ez tuti a hölgyek kedvence lesz, ahogy a lazacos papardelle is spenóttal és feta sajttal. Ennek az ételnek különlegességét az adja majd, hogy a lazac kétféle elkészítési módban, így két textúrában jelenik meg a tányéron.

Velős csont barna vajas piritóssal
Velős csont barna vajas piritóssal

Az őszi ízek kedvelői a friss és ízletes sütőtök salátát kóstolhatják. Szintén őszies fogás a krémes, lágy, póréhagymából készülő vichyssoise leves. Aki egy igazi különlegességre vágyik, a 4 gombás tagliatellet rendelje. A két hazai gombát, két ázsiai gomba ízvilága egészít ki: a csiperke és a laska mellett érdekes ízhatást ad ennek az ételnek a shiitake és a shimei.

 


Nyíregyháza és Hidvégardó – egyvalami közös bennük

Nyíregyháza és Hidvégardó – egyvalami közös bennük 

Megvannak a Virágos Magyarország verseny idei győztesei.
MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről

MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről 

Módosult a 472/2017. (XII.28.) Korm. rendelet, ami a következő kötelezettségeket rója az utazási vállalkozásokra:
Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten

Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten 

A főváros legnagyobb világzenei fesztiválját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmot ismét megrendezik.
Megvan, melyik lett az év fája

Megvan, melyik lett az év fája 

Az idei jelöltek a kecskefűz, a korai juhar és a rezgő nyár voltak.
A videóművészet Rembrandtja Magyarországon

A videóművészet Rembrandtja Magyarországon 

Magyarországon első alkalommal nyílik a kortárs videóművészet világhírű alkotójának, Bill Violának önálló kiállítása.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.