Csökkent a forgalom, de egy Tourinform Iroda sem szűnt meg

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében október 7-én, Budapesten rendezték meg az Országos Tourinform Találkozót a Tourinform irodahálózat munkatársai és az irodák fenntartói számára. Rendhagyó módon, a járványügyi helyzet miatt elmaradt a tavaszi találkozó, így ez volt idén az első alkalom, amikor az irodahálózat munkatársai országos találkozón vehettek részt.

A szakemberek tájékoztatást kaptak az MTÜ képviselőitől az Ügynökség aktuális, a Tourinform hálózatot és a magyar turizmust érintő eredményekről és tervekről. Az irodahálózat munkatársai szakmai prezentációk keretében egymással is megosztották jó gyakorlataikat, bevált fejlesztéseiket. A rendezvényt Könnyid László vezérigazgató-helyettes nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket.

Juhász Ágnes marketingigazgató előadásában bemutatta az MTÜ új kampányait és megújuló kiadvány portfólióját, ismertette a belföldi és nemzetközi marketingkommunikációs terveket, valamint a közelmúltban megvalósított akciókat. Zakariás Fruzsina, az MTÜ Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója az MTÜ szerepének újradefiniálásáról beszélt, valamint arról, hogyan alakult 2020-ban az új piacok felé történő nyitás, hogyan kezelték a krízishelyzetet, milyen kreatív megoldásokkal éltek az online térben a lezárt határok mellett.

A résztvevők továbbá információkat kaptak a következő hónapok tervezett aktivitásairól is. Baranyay Tamás senior projektmenedzser arról adott tájékoztatást, hogy hol tart a turizmus digitalizációja az MTÜ részéről, különös tekintettel a Nemzeti Turisztikai Adatbázisra (NETA-ra) és a megújuló digitális felületekre. Molnár Anita Tourinform koordinációért felelős programigazgató részletesen ismertette az irodahálózatot érintő aktualitásokat, az elmúlt év változásait és a jövőre vonatkozó terveket.

Juhász Szabolcs turizmus szakmai igazgató a közelmúltban megjelent 429/2020-as kormányrendelet kapcsán a turisztikai térségek meghatározásáról tartott prezentációt. Emellett beszámolt a 2020. tavaszán lezajlott Tourinform irodai fejlesztésekről. A találkozó résztvevői beszámolót hallhattak az MTÜ támogatásával frissen felújított tokaji és zalakarosi irodák vezetőitől arról, hogy az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan hogyan újult meg a szakmai munkájuk. A találkozón a Tourinform irodáknak lehetősége nyílt egymás jó gyakorlatait, innovatív és jól prosperáló bevételszerző tevékenységét megismerni, melynek keretében nyolc iroda osztotta meg tapasztalatait a kollégákkal.

A Tourinform találkozón elismerésben részesültek a hálózatban 5, 10, 15, 20 vagy 25 éve dolgozó munkatársak, illetve a jubiláló Tourinform irodák. A Tourinformok az MTÜ végpontjai, hiszen ők tartanak kapcsolatot a szolgáltatókkal és a vendégekkel. A magas minőségű információszolgáltatás nemcsak a Tourinform brand erősítését segíti, de támogatja mind az MTÜ-t, mind a fenntartó szervezetet, és a jól működő iroda és a jól működő hálózat visszahat a település megítélésre is.

Az Ügynökség az elmúlt hónapokban kiscsoportos képzések formájában és online konzultációkon törekedett a kapcsolattartásra az irodahálózat tagjaival. Idén 150 fő képzése történt meg 10 helyszínen, 10 időpontban. Novemberben pedig ismét 150 szakember differenciált tartalmú online képzése zajlik majd. A koronavírus-járvánnyal összefüggésben elmondható, hogy a turisztikai szektor számára rendkívül nehéz elmúlt félévben a körülményekhez képest jól teljesített a Tourinform irodahálózat, azonban a személyes forgalom 35%-kal csökkent, ennek ellenére nem szűnt meg iroda.


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.