Egy kiskereskedő fejével gondolkodva: új Amadeus tanulmány a légitársaságok értékesítési lehetőségeiről

Az Amadeus legújabb kutatása szerint a légitársaságok utasonként akár 35 euróval is növelhetik bevételüket különböző keresztértékesítési technikákkal.

A „Thinking like a retailer” (Egy kiskereskedő fejével gondolkodva) című tanulmány szerint a légitársaságoknak azokat az adatokat is érdemes felhasználniuk, amelyet a közösségi médián, a mobil alkalmazásból és a fedélzeti interakciók során gyűjthetnek össze. Ez lehetővé teszi, hogy egy sokkal letisztultabb képet kapjanak egy-egy utasról.

A tanulmányból az is kiderül, hogy az utasok 79%-a nyitott arra, hogy extra szolgáltatásokat vásároljon a légi fuvarozóktól.

Jelenleg, a légitársaságok átlagosan 10 Eurót keresnek utasonként a kiegészítő szolgáltatások eladása kapcsán. Emellett a fogyasztók ma inkább kényszerűnek érzik ezeket a szolgáltatásokat (például: ülőhely, vagy túlsúly díjak).

A „Mikor vásárol(na) a legszívesebben?” kérdésre adott válaszból kiderül, hogy az utasok több mint 50%-a a foglalás készítésekor, 30%-uk a járat indulása előtt, kb. 20%-uk pedig a check-in elvégzésekor tartja a legvalószínűbbnek a vásárlási tranzakció lebonyolítását.
Érdekesség, hogy a válaszadók 25%-a már közvetlenül a hazaérkezése után a következő utazásra gondol, amely további lehetőségeket jelent a légitársaságok számára, hogy megerősítsék, tovább gondolják kapcsolatukat az ügyfeleikkel.


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.