Egyedülálló likőr különleges alkalmakra

Aki nem kóstolta még az utánozhatatlan ízvilágú gyógynövényes likőröket, annak a karácsony és a szilveszter jó alkalom lehet, hogy ezt megtegye, és nem csak a nagy evések utáni “gyomorregenerálás” okán.  

Cikkünkben egy 2012-ben útjára indított szeszes italról lesz szó, amely nevét az azt megálmodó izraeli Tubi testvérpárról kapta, akik Haifában nyitották meg szeszfőzdéjüket, és onnan indították világhódító útjára a különleges ízvilággal rendelkező italt. 

Azóta szerte a világon népszerűvé vált, hiszen magában is, koktél alapanyagként is tökéletesen működik. Írásunkban ezt a kedvelt szeszes italt mutatjuk be, és ugyan a titkát nem áruljuk el, hiszen szigorú üzleti titok, így mi sem vagyunk birtokában, érdekességeket azonban megosztunk a Tubi 60 likőrről. 

A legenda és a valóság

Bár az ital alig 10 éve van a piacon, mára világszerte ismert és népszerű, de ennek ellenére sokan még nem hallottak róla, illetve elterjedt egy legenda, aminek semmi valóságalapja. Egyesek azt terjesztik, hogy a Tubi 60 egy újra felfedezett, de ősi izraeli nedű, ami lehet, hogy jól hangzik, mégsincs valóságalapja. 

Yanai és Hilal Tubi alkották meg egy teljesen új, egyedi receptúra alapján, és indították útjára, és azóta szép karriert tudhat magáénak. De nem is a története a lényeg, hanem az íze, amit – ha valaki valaha is kóstolta már – nem fog elfelejteni, annyira extravagáns.

A Tubi 60 rejtélye

Mint a legtöbb szeszes italnak, a Tubi 60-nak is megvan a titkos receptúrája, azonban annyit tudni lehet róla, hogy ízében citrusok, ánizs, gyömbér, gyógynövények, fűszerek és virágok aromája keveredik mérnöki pontossággal, hiszen a termék kifejlesztésében a Tubi testvéreken kívül tudósok, élelmiszeripari szakértők és botanikusok is részt vesznek. Ízében kellemes és könnyed, az örömről és a mediterrán életérzésről tanúskodik.

A 40% alkoholtartalommal rendelkező könnyű, ízletes likőr nagyszerűen keverhető koktélokba, jó párosítás tonikokkal, soft drinkekkel. 

Csupán egyfajta kivitelben, 0,77 literes kiszerelésben kapható, és ma már Magyarországon is elérhető.

A koktélok új királynője

A gyártó szerint a Tubi 60 az alkohol “svájci bicskája,” így szinte bármivel, bármilyen módon keverhető, attól függően, hogy ki hogyan és mit szeret inni. Kétféle Tubi koktél létezik, az első, amiben ez az ital az egyetlen alkoholos összetevő, a második pedig, amikor más szeszes italokkal keveredik. De ha szeretnénk megtapasztalni az "érzés" tisztaságát, magában vagy "csak Tubi" koktélok formájában fogyasszuk. 

A Tubi Libre névre keresztelt koktél igazi frissítő ital, amit lassan ihatunk, hogy lehűtsük magunkat. Mindössze Tubi 60, Coca Cola, egy citromszelet és rengeteg jég szükséges hozz. A Tubi Tonic talán az egyik legkedveltebb, hiszen a tonik és a Tubi ízei kiegészítik egymást, a két aromát egymásnak teremtették. 

A Moran Moran koktélban az eper íze keveredik a likőr ellenállhatatlan aromájával, az Aurorában pedig grapefruit- és almalé, valamint szóda, lime, menta kakukkfű alkot tökéletes keveréket. Itt az ideje kipróbálni!




Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.