Egyedülálló likőr különleges alkalmakra

Aki nem kóstolta még az utánozhatatlan ízvilágú gyógynövényes likőröket, annak a karácsony és a szilveszter jó alkalom lehet, hogy ezt megtegye, és nem csak a nagy evések utáni “gyomorregenerálás” okán.  

Cikkünkben egy 2012-ben útjára indított szeszes italról lesz szó, amely nevét az azt megálmodó izraeli Tubi testvérpárról kapta, akik Haifában nyitották meg szeszfőzdéjüket, és onnan indították világhódító útjára a különleges ízvilággal rendelkező italt. 

Azóta szerte a világon népszerűvé vált, hiszen magában is, koktél alapanyagként is tökéletesen működik. Írásunkban ezt a kedvelt szeszes italt mutatjuk be, és ugyan a titkát nem áruljuk el, hiszen szigorú üzleti titok, így mi sem vagyunk birtokában, érdekességeket azonban megosztunk a Tubi 60 likőrről. 

A legenda és a valóság

Bár az ital alig 10 éve van a piacon, mára világszerte ismert és népszerű, de ennek ellenére sokan még nem hallottak róla, illetve elterjedt egy legenda, aminek semmi valóságalapja. Egyesek azt terjesztik, hogy a Tubi 60 egy újra felfedezett, de ősi izraeli nedű, ami lehet, hogy jól hangzik, mégsincs valóságalapja. 

Yanai és Hilal Tubi alkották meg egy teljesen új, egyedi receptúra alapján, és indították útjára, és azóta szép karriert tudhat magáénak. De nem is a története a lényeg, hanem az íze, amit – ha valaki valaha is kóstolta már – nem fog elfelejteni, annyira extravagáns.

A Tubi 60 rejtélye

Mint a legtöbb szeszes italnak, a Tubi 60-nak is megvan a titkos receptúrája, azonban annyit tudni lehet róla, hogy ízében citrusok, ánizs, gyömbér, gyógynövények, fűszerek és virágok aromája keveredik mérnöki pontossággal, hiszen a termék kifejlesztésében a Tubi testvéreken kívül tudósok, élelmiszeripari szakértők és botanikusok is részt vesznek. Ízében kellemes és könnyed, az örömről és a mediterrán életérzésről tanúskodik.

A 40% alkoholtartalommal rendelkező könnyű, ízletes likőr nagyszerűen keverhető koktélokba, jó párosítás tonikokkal, soft drinkekkel. 

Csupán egyfajta kivitelben, 0,77 literes kiszerelésben kapható, és ma már Magyarországon is elérhető.

A koktélok új királynője

A gyártó szerint a Tubi 60 az alkohol “svájci bicskája,” így szinte bármivel, bármilyen módon keverhető, attól függően, hogy ki hogyan és mit szeret inni. Kétféle Tubi koktél létezik, az első, amiben ez az ital az egyetlen alkoholos összetevő, a második pedig, amikor más szeszes italokkal keveredik. De ha szeretnénk megtapasztalni az "érzés" tisztaságát, magában vagy "csak Tubi" koktélok formájában fogyasszuk. 

A Tubi Libre névre keresztelt koktél igazi frissítő ital, amit lassan ihatunk, hogy lehűtsük magunkat. Mindössze Tubi 60, Coca Cola, egy citromszelet és rengeteg jég szükséges hozz. A Tubi Tonic talán az egyik legkedveltebb, hiszen a tonik és a Tubi ízei kiegészítik egymást, a két aromát egymásnak teremtették. 

A Moran Moran koktélban az eper íze keveredik a likőr ellenállhatatlan aromájával, az Aurorában pedig grapefruit- és almalé, valamint szóda, lime, menta kakukkfű alkot tökéletes keveréket. Itt az ideje kipróbálni!




Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja

Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja 

A Jazzfest Budapest április 27. és május 14. között negyedik alkalommal hozza el a műfaj legkiválóbb hazai és nemzetközi előadóit a főváros különböző helyszíneire.
Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára

Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára 

Így még azok is csatlakozhatnak előadóként, akik nem tudták időben elkészíteni az absztraktjukat.
Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon

Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon 

Az „Út a fenntartható desztinációmenedzsment felé” című kerekasztalbeszélgetés a vidéki és fővárosi rendezvényhelyszínek szerepét vizsgálta.
Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért

Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért 

Cél, hogy a helyi nyersanyagok és termékek, valamint a térség épített és természetei értékei széles körben ismertté váljanak.
Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra

Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra 

Már több mint 50 pályázat érkezett az idei Flash díjra, a rendezvényszakma legnevesebb megmérettetésére.
Elkészült a V4 országok zarándokhelyeinek digitális térképe

Elkészült a V4 országok zarándokhelyeinek digitális térképe 

A projekt a Visegrádi országok zarándokturizmusának támogatását célozza meg.
Visit Hungary: összesítő adatok a tavalyi belföldi vendégforgalomról

Visit Hungary: összesítő adatok a tavalyi belföldi vendégforgalomról 

Magas volt a belföldi vendégforgalom 2024-ben, a vármegyék nyertese Veszprém volt, ahol több mint egymillió hazai vendéget fogadtak.
Komolyzenei fesztivál Szegeden

Komolyzenei fesztivál Szegeden 

Az április 1-jéig tartó eseménysorozat idén Bartók Béla halálának nyolcvanadik évfordulója köré szerveződik.
André Kertész kiállítás a Capa Központban

André Kertész kiállítás a Capa Központban 

Válogatás André Kertész Szigetbecsének ajándékozott képeiből.
Nyár elején termálturisztikai nemzetközi konferencia Budapesten

Nyár elején termálturisztikai nemzetközi konferencia Budapesten 

A Nemzetközi Termálturisztikai Konferenciát június 4-6. között tartják a magyar fővárosban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.