Idén szintet lép a Skanzen

Az új 500 fős rendezvényteremmel, incentive csoportok számára is ideális programokkal és egy hamarosan nyíló 100 fős szállodával vetné meg a lábát a rendezvénypiacon a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

"A Skanzen nagy előnye, hogy amellett, hogy élő módon mutatja be a teljes Kárpát-medence sokszáz éves épített örökségét, autentikus és minőségi alternatív programokat is képes felvonultatni - emelte ki a Skanzenben található szolgáltató egységek vezetője, Aranyos Sándor a Magyar Beutaztatók Szövetségének tanulmányútján. A létesítmény az egyéni látogatók mellett egyre inkább épít a szabadidős és incentive csoportokra, esküvőkre, céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre. Idén még nagyobb szerepet szánnak a fogadóépületben működő kávézónak a "Resti"-nek, amely két teraszával egybenyitva 120 fős rendezvényeknek nyújthat kellemes, nosztalgikus helyszínt egy XIX.századi vidéki vasútállomás kulisszáival.

"Az elmúlt két évben megújult a Jászárokszállásról átmentett, 1800-as évekből származó, ma már étteremként működő fogadó, amelyben immár 150-160 főt tudunk egyszerre vendégül látni elsősorban magyaros konyhával, de kérésre a nemzetközi ételeket is el tudjuk készíteni. Újdonságként szeretnénk bevezetni, hogy egy úgynevezett gasztrojeggyel  csak ebédelni is bejöhessenek csoportok a Skanzenbe . Az egyéni vendégek önkiszolgáló módon 3-5 fogásból válogatva tudnak minden nap étkezni - tudtuk meg a marketingért és értékesítésért felelős Sándor Kingától.

A Fogadó szomszédságában, azzal egybenyithatóan épült fel tavaly a Vigadó, egy széksorosan 500, körasztalosan 350 főt befogadó rendezvényterem, amely megörökölte és csodásan újrahasznosította az egykori Vidámpark dodzsempályájának muzeális faszerkezetét. Szimpatikus megoldás, hogy a majd 100 éves gerendázathoz szabták az épületet. A Vigadóval szembeni hatalmas területen egy különálló rendezvénysátor is felállítható.

A csoportoknak szóló bevált programjaik között szerepel az egyórás sétával egybekötött ebéd vagy a gulyásfőzés és a borkóstolás. Népszerű látogatóprogramjuk csoportok számára a kóstolóval és kézműves tevékenységgel színesített másfél-két órás séta is a múzeum területén tárlatvezetéssel, akár angol nyelven is. "Mivel a Skanzen hatalmas területet ölel fel, ennyi idő alatt csak egy tájegységet lehet teljeskörűen bejárni, és leginkább a Kisalföld alkalmas arra, hogy átfogó képet nyújtson a külföldiek számára. Az az idegenvezető, aki rendszerint maga kalauzolja a területen az utasait és elmélyült tudást szeretne szerezni a Skanzen látnivalóiról, részt vehet egy 4 alkalmas továbbképzésen is a múzeum szervezésében. A magyar fajtákat bemutató állattartó tanya új lóval gyarapodott, amely hamarosan lovaskocsit is húzhat majd. Ez az attrakció sokáig hiányzott a palettáról. A nagy távolságok miatt a közel 60 hektáron a fogat mellett jó választás a múzeum kerékpárparkja és a saját bicikli is" - tudtuk meg Róna Kriszta rendezvényszervezőtől.

A múzeum legújabb szolgáltatásával, a kovászos kenyérsütéssel az incentive csoportokat is garantáltan el lehet varázsolni. Aki egyszer meghallgatja Ormós Gabriella szavait és végignézi, hogyan készíti nagyanyáink módszerével a kenyeret, soha többé nem akarja nagyipari, élesztős hamisítványokkal mérgezni magát. A kóstolóval is egybekötött "show" végén pedig mindenki buzgón teheti el a tőle kapott profi kovászt, hogy otthon maga süsse vele a napi betevőt. A program angol nyelven is rendelhető.

Nemsokára saját szálláshelye is lesz a múzeumnak. A mellette épülő kétszintes hotel a Skanzen üzemeltetése alá tartozik majd. Alsó szintjén kétágyas szobák, köztük akadálymentesített szoba és nászutasok lakosztályok lesznek, a felső emeleten pedig négy férőhelyes, emeletes ágyas szobák kapnak helyet. A ház erőssége a színvonalas közösségi terek lesznek.

A szabadtéri múzeum hétfőtől vasárnapig tart nyitva, de megállapodás esetén hétfőnként is tudnak csoportokat, eseményeket fogadni. A vendégeket elsősorban ebédre várják, de a csoportokat igény szerint vacsorával is ki tudják szolgálni.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.