Idén szintet lép a Skanzen

Az új 500 fős rendezvényteremmel, incentive csoportok számára is ideális programokkal és egy hamarosan nyíló 100 fős szállodával vetné meg a lábát a rendezvénypiacon a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

"A Skanzen nagy előnye, hogy amellett, hogy élő módon mutatja be a teljes Kárpát-medence sokszáz éves épített örökségét, autentikus és minőségi alternatív programokat is képes felvonultatni - emelte ki a Skanzenben található szolgáltató egységek vezetője, Aranyos Sándor a Magyar Beutaztatók Szövetségének tanulmányútján. A létesítmény az egyéni látogatók mellett egyre inkább épít a szabadidős és incentive csoportokra, esküvőkre, céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre. Idén még nagyobb szerepet szánnak a fogadóépületben működő kávézónak a "Resti"-nek, amely két teraszával egybenyitva 120 fős rendezvényeknek nyújthat kellemes, nosztalgikus helyszínt egy XIX.századi vidéki vasútállomás kulisszáival.

"Az elmúlt két évben megújult a Jászárokszállásról átmentett, 1800-as évekből származó, ma már étteremként működő fogadó, amelyben immár 150-160 főt tudunk egyszerre vendégül látni elsősorban magyaros konyhával, de kérésre a nemzetközi ételeket is el tudjuk készíteni. Újdonságként szeretnénk bevezetni, hogy egy úgynevezett gasztrojeggyel  csak ebédelni is bejöhessenek csoportok a Skanzenbe . Az egyéni vendégek önkiszolgáló módon 3-5 fogásból válogatva tudnak minden nap étkezni - tudtuk meg a marketingért és értékesítésért felelős Sándor Kingától.

A Fogadó szomszédságában, azzal egybenyithatóan épült fel tavaly a Vigadó, egy széksorosan 500, körasztalosan 350 főt befogadó rendezvényterem, amely megörökölte és csodásan újrahasznosította az egykori Vidámpark dodzsempályájának muzeális faszerkezetét. Szimpatikus megoldás, hogy a majd 100 éves gerendázathoz szabták az épületet. A Vigadóval szembeni hatalmas területen egy különálló rendezvénysátor is felállítható.

A csoportoknak szóló bevált programjaik között szerepel az egyórás sétával egybekötött ebéd vagy a gulyásfőzés és a borkóstolás. Népszerű látogatóprogramjuk csoportok számára a kóstolóval és kézműves tevékenységgel színesített másfél-két órás séta is a múzeum területén tárlatvezetéssel, akár angol nyelven is. "Mivel a Skanzen hatalmas területet ölel fel, ennyi idő alatt csak egy tájegységet lehet teljeskörűen bejárni, és leginkább a Kisalföld alkalmas arra, hogy átfogó képet nyújtson a külföldiek számára. Az az idegenvezető, aki rendszerint maga kalauzolja a területen az utasait és elmélyült tudást szeretne szerezni a Skanzen látnivalóiról, részt vehet egy 4 alkalmas továbbképzésen is a múzeum szervezésében. A magyar fajtákat bemutató állattartó tanya új lóval gyarapodott, amely hamarosan lovaskocsit is húzhat majd. Ez az attrakció sokáig hiányzott a palettáról. A nagy távolságok miatt a közel 60 hektáron a fogat mellett jó választás a múzeum kerékpárparkja és a saját bicikli is" - tudtuk meg Róna Kriszta rendezvényszervezőtől.

A múzeum legújabb szolgáltatásával, a kovászos kenyérsütéssel az incentive csoportokat is garantáltan el lehet varázsolni. Aki egyszer meghallgatja Ormós Gabriella szavait és végignézi, hogyan készíti nagyanyáink módszerével a kenyeret, soha többé nem akarja nagyipari, élesztős hamisítványokkal mérgezni magát. A kóstolóval is egybekötött "show" végén pedig mindenki buzgón teheti el a tőle kapott profi kovászt, hogy otthon maga süsse vele a napi betevőt. A program angol nyelven is rendelhető.

Nemsokára saját szálláshelye is lesz a múzeumnak. A mellette épülő kétszintes hotel a Skanzen üzemeltetése alá tartozik majd. Alsó szintjén kétágyas szobák, köztük akadálymentesített szoba és nászutasok lakosztályok lesznek, a felső emeleten pedig négy férőhelyes, emeletes ágyas szobák kapnak helyet. A ház erőssége a színvonalas közösségi terek lesznek.

A szabadtéri múzeum hétfőtől vasárnapig tart nyitva, de megállapodás esetén hétfőnként is tudnak csoportokat, eseményeket fogadni. A vendégeket elsősorban ebédre várják, de a csoportokat igény szerint vacsorával is ki tudják szolgálni.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.