Idén szintet lép a Skanzen

Az új 500 fős rendezvényteremmel, incentive csoportok számára is ideális programokkal és egy hamarosan nyíló 100 fős szállodával vetné meg a lábát a rendezvénypiacon a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

"A Skanzen nagy előnye, hogy amellett, hogy élő módon mutatja be a teljes Kárpát-medence sokszáz éves épített örökségét, autentikus és minőségi alternatív programokat is képes felvonultatni - emelte ki a Skanzenben található szolgáltató egységek vezetője, Aranyos Sándor a Magyar Beutaztatók Szövetségének tanulmányútján. A létesítmény az egyéni látogatók mellett egyre inkább épít a szabadidős és incentive csoportokra, esküvőkre, céges rendezvényekre, csapatépítő tréningekre. Idén még nagyobb szerepet szánnak a fogadóépületben működő kávézónak a "Resti"-nek, amely két teraszával egybenyitva 120 fős rendezvényeknek nyújthat kellemes, nosztalgikus helyszínt egy XIX.századi vidéki vasútállomás kulisszáival.

"Az elmúlt két évben megújult a Jászárokszállásról átmentett, 1800-as évekből származó, ma már étteremként működő fogadó, amelyben immár 150-160 főt tudunk egyszerre vendégül látni elsősorban magyaros konyhával, de kérésre a nemzetközi ételeket is el tudjuk készíteni. Újdonságként szeretnénk bevezetni, hogy egy úgynevezett gasztrojeggyel  csak ebédelni is bejöhessenek csoportok a Skanzenbe . Az egyéni vendégek önkiszolgáló módon 3-5 fogásból válogatva tudnak minden nap étkezni - tudtuk meg a marketingért és értékesítésért felelős Sándor Kingától.

A Fogadó szomszédságában, azzal egybenyithatóan épült fel tavaly a Vigadó, egy széksorosan 500, körasztalosan 350 főt befogadó rendezvényterem, amely megörökölte és csodásan újrahasznosította az egykori Vidámpark dodzsempályájának muzeális faszerkezetét. Szimpatikus megoldás, hogy a majd 100 éves gerendázathoz szabták az épületet. A Vigadóval szembeni hatalmas területen egy különálló rendezvénysátor is felállítható.

A csoportoknak szóló bevált programjaik között szerepel az egyórás sétával egybekötött ebéd vagy a gulyásfőzés és a borkóstolás. Népszerű látogatóprogramjuk csoportok számára a kóstolóval és kézműves tevékenységgel színesített másfél-két órás séta is a múzeum területén tárlatvezetéssel, akár angol nyelven is. "Mivel a Skanzen hatalmas területet ölel fel, ennyi idő alatt csak egy tájegységet lehet teljeskörűen bejárni, és leginkább a Kisalföld alkalmas arra, hogy átfogó képet nyújtson a külföldiek számára. Az az idegenvezető, aki rendszerint maga kalauzolja a területen az utasait és elmélyült tudást szeretne szerezni a Skanzen látnivalóiról, részt vehet egy 4 alkalmas továbbképzésen is a múzeum szervezésében. A magyar fajtákat bemutató állattartó tanya új lóval gyarapodott, amely hamarosan lovaskocsit is húzhat majd. Ez az attrakció sokáig hiányzott a palettáról. A nagy távolságok miatt a közel 60 hektáron a fogat mellett jó választás a múzeum kerékpárparkja és a saját bicikli is" - tudtuk meg Róna Kriszta rendezvényszervezőtől.

A múzeum legújabb szolgáltatásával, a kovászos kenyérsütéssel az incentive csoportokat is garantáltan el lehet varázsolni. Aki egyszer meghallgatja Ormós Gabriella szavait és végignézi, hogyan készíti nagyanyáink módszerével a kenyeret, soha többé nem akarja nagyipari, élesztős hamisítványokkal mérgezni magát. A kóstolóval is egybekötött "show" végén pedig mindenki buzgón teheti el a tőle kapott profi kovászt, hogy otthon maga süsse vele a napi betevőt. A program angol nyelven is rendelhető.

Nemsokára saját szálláshelye is lesz a múzeumnak. A mellette épülő kétszintes hotel a Skanzen üzemeltetése alá tartozik majd. Alsó szintjén kétágyas szobák, köztük akadálymentesített szoba és nászutasok lakosztályok lesznek, a felső emeleten pedig négy férőhelyes, emeletes ágyas szobák kapnak helyet. A ház erőssége a színvonalas közösségi terek lesznek.

A szabadtéri múzeum hétfőtől vasárnapig tart nyitva, de megállapodás esetén hétfőnként is tudnak csoportokat, eseményeket fogadni. A vendégeket elsősorban ebédre várják, de a csoportokat igény szerint vacsorával is ki tudják szolgálni.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.
Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum

Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum 

Eredményt hirdettek a múzeum megjelenésére kiírt pályázaton: az első helyet a világ egyik vezető irodája szerezte meg.
A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház

A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház 

Július 5. és augusztus 17. között Salföldön várják a közönséget.
Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.