Így nyaralt idén a magyar

Itthon Siófok, külföldön Róma volt idén a legnépszerűbb nyári úti cél azon magyarok körében, akik online foglalták le utazásukat. A trivago szálláskereső oldal adataiból az is kiderül, a legtöbben az utolsó pillanatban döntöttek.

Kedvelt hazai úti célok

A változó időjárás ellenére a belföldi úti célok tekintetében a Balaton – ahogy az lenni szokott – viszi a pálmát. A magyar nyaralók több mint ötöde a külföldi turisták által is kedvelt Siófokot választotta, egyben itt volt a legmagasabb a nyári szállás átlagár (két főre, egy éjszakára): 26.700 forint - írja a trivago. Fővárosunk a második helyen végzett, ahol átlagosan valamivel kevesebbért, 24.300 forintért találhattak szállást idén nyáron. Nagyjából ugyanennyien, a nyaralók közel 10%-a keresett szállást Balatonfüreden. Strandolásért azonban nem feltétlenül a magyar tengert keresték fel a nyaralni vágyók. A gyógy- és élményfürdők városai, Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros és Sárvár is kedvelt, valamint átlagosan olcsóbb úti célok voltak. Az egri bikavér is minden bizonnyal jól fogyott idén, az utazók közel 4%-a ugyanis a borok városában keresett szállást a nyáron. A legnépszerűbb úti célok közül itt volt a legalacsonyabb az átlagos szállásár.

Külföldi desztinációk

Minden út Rómába vezet – tartja a mondás, és úgy tűnik, van benne némi igazság. A külföldi szálláshelyeket illetően az örök város volt ugyanis a legnépszerűbb az idén. Egy másik olasz település, a Velencétől 30 km-re fekvő Lido di Jesolo foglalja el a második helyet, Prágában pedig az utazók 2,3%-a keresett szállást. A kedvelt külföldi úti célok közül a bolgár Naposparton nyaralhattunk legolcsóbban a nyári hónapok alatt, a legdrágább pedig London, ahol az átlagos szállásár 62.000 Ft volt 2014 nyarán.

Ám nemcsak vendégek, házigazdák is voltunk; a magyar szállások idén is népszerűek voltak a külföldről érkező nyaralók körében. Közülük a legnagyobb arányban osztrákok (a szálláskeresők 13%-a), románok (12%) és lengyelek (11%) szemeztek a magyarországi szálláslehetőségek közt, de szlovén, finn és szerb érdeklődők is akadtak.

Szálláskeresés

A trivago kutatásából az is kiderül, hogy a weboldalon történt összes szálláskeresést figyelembe véve a magyarok átlagosan 26.300 forintot hajlandók költeni kosztra és kvártélyra. A hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében pedig a szállásra szánt összeg 212.800 forint volt a nyári hónapok alatt.

Átlagosan körülbelül 3 napra utaztunk és az utolsó pillanatban döntöttünk – csak kevesen akadtak olyanok, akik hónapokkal előre számba vették a szálláslehetőségeket. A magyar nyaralók 65%-a egy hónappal, illetve majdnem ötödük mindössze egy héttel az utazás előtt keresett szállást.

A trivagóról

A 9 éve indított trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 700.000 szálláshelyet hasonlít össze 208 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 45 millió felhasználó választja a trivagót mint kiindulópontot utazásuk megtervezésénél. A metakereső 82 millió szállásértékeléssel és 14 millió fotóval segíti őket, hogy megtalálják a számukra ideális szállást a lehető legalacsonyabb áron.

A szálláskereső a trivago fő szolgáltatása, de számos más termékkel is rendelkezik a cég.

A Hotel Manager a szálláshely-tulajdonosok ingyenes platformja, mely online jelenlétük kezelésére szolgál a trivagón.

A Hotel Test azzal a céllal jött létre, hogy a szálláshelyeknek profiljukhoz a lehető legátfogóbb tartalmat kínálja a trivago. A szállóvendégek pénzbeli bónusz ellenében kitöltenek egy részletes felmérést a szálláshelyről, annak előnyeiről, illetve saját tapasztalataikról, aminek az eredményeit összesítve létrejön egy elemzés a szálláshely teljesítményéről.Egy áttekinthető és hiteles szálláshely-értékelési mutatóként a trivago Rating Index (tRI) számba veszi az elérhető értékelési forrásokat a web egészéről és egy algoritmust alkalmazva összesíti őket, kiadva így egy pártatlan pontszámot. A mutató egy matematikai megközelítésen alapszik, így mindegy, hogy egy adott szálláshely 20 vagy 2000 értékeléssel rendelkezik.

A Direct Connectre történő feliratkozás révén a szálláshely-tulajdonosok közvetlenül a trivago szálláskeresési eredményeiben tudják megjeleníteni élő áraikat és az éppen elérhető szobák, apartmanok számát. A Direct Connect ráadásul kiküszöböli a foglalási oldalak mint harmadik fél közreműködését – megspórolva a tulajdonosnak a jutalék költségeit.

Forrás: Trivago


Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.
„Ez a Parlament? Eladó?”

„Ez a Parlament? Eladó?” 

- kérdezte Freddie Mercury, amikor 1986-as magyarországi látogatásán, a Dunán hajózva megpillantotta a monumentális épületet.
Magyarország továbbra is az egyik legkedvezőbb árfekvésű úti cél

Magyarország továbbra is az egyik legkedvezőbb árfekvésű úti cél 

A Bank Austria elemzése alapján Magyarország rögtön a második helyen áll, mint a legkedvezőbb ár-érték arányú fogadóterület.
Ingyenesen használhatják a gyerekek az újonnan átadott mentőmellényeket

Ingyenesen használhatják a gyerekek az újonnan átadott mentőmellényeket 

Újabb mentőmellényállványt avattak fel a vízmentők, ezúttal Siófokon.
Feltörekvő tehetségek a szakképzésben

Feltörekvő tehetségek a szakképzésben 

Kihirdették a „Kerülj Képbe! – Év Felfedezettje” felhívás idei győzteseit.
Különleges eseménynek ad otthont a köveskáli galéria

Különleges eseménynek ad otthont a köveskáli galéria 

A Köveskálon található Magazin galéria idén egy izgalmas kiállításnak ad otthont.
Közel száz magyar filmet nézhet szerdától a Balatonnál

Közel száz magyar filmet nézhet szerdától a Balatonnál 

Holnaptól három balatoni városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban tizenkét helyszínen közel száz magyar filmet - köztük számos premiert - nézhetünk meg.
Szombaton minden a szegedi papucsról szól ebben a városban

Szombaton minden a szegedi papucsról szól ebben a városban 

A papucshímzés lesz a szegedi papucs napjának központi témája, amelyet szombaton tartanak - természetesen Szegeden.
Harley-Davidsonnal érkezik a fesztiválra az amerikai rockbanda

Harley-Davidsonnal érkezik a fesztiválra az amerikai rockbanda 

Családi, zenei, motoros fesztivál június 28-29-én a rakparton.
Itt a friss, ropogós Turisztikai Konjunktúra Index

Itt a friss, ropogós Turisztikai Konjunktúra Index 

Bővül a foglalkoztatás, optimista várakozás a következő időszakra.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.