Indul Magyarország egyetlen, nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari design-versenye

Kiadónk, a Klasszis Csoporton belül működő Turizmus Online szakmai portál idén is meghirdeti a hazai teljes Horeca-ágazatot felölelő, a kisebb-nagyobb hazai szállodásokat, vendéglátóhelyeket, külső- és belsőépítészeti tervezőket megszólító Klasszis TopDesign 2024 elnevezésű szakmai versenyét, amely a hazai vendégváró szakma legátfogóbb, legszélesebb spektrumú, rangos nemzetközi zsűrit felvonultató megmérettetése.

Mint minden évben, idén is kiemeltünk két olyan kategóriát, amelyet fokozott figyelemmel bírál a zsűri. A vendéglátóhelyek esetén olyan egységek jelentkezését várjuk, amelynél elmondható, hogy a „Cool-tour” része az adott hely, vagyis nem hiányozhat a turisták „bakancslistájáról” a közösségi médiában szerzett magas minőségű ajánlások alapján, de ugyanúgy közkedvelt a helyi lakosok körében is. Egyéni adottságuk, megjelenésük, kulturális küldetésük vonzzák a vendégeket.

A szállodák közül pedig idén kiemelten várjuk olyan pályázatok érkezését, ahol az adott hely valamilyen történetet mesél el: akár valós történelmi háttér, akár egy kitalált sztori kapcsolódik az adott szálláshelyhez, annak környezetéhez, ez inspirálta a tervezést és a megjelenést.

A két fő kategória mellett idén a rangos, nemzetközi és hazai szaktekintélyeket felvonultató, sztárépítészből, belsőépítészekből, szállodai topvezetőkből, Michelin-csillagos éttermet vezető séfből, lakberendező szakemberekből és a szakmédia képviselőiből álló zsűri úgy döntött, olyan új kategóriákat hirdet meg az immár meghatározó branddé váló idei szakmai verseny során, amelyre az elmúlt években még nem volt példa. Ilyen például mind gasztro-területről, mind a szállodai oldalról a mai világ egyik legfontosabb üzenetét jelentő fenntartható módon tevékenykedők megszólítása, illetve céges rendezvényhelyszínek designmegoldásaira is kíváncsiak idén a bírálók. Még egy új terület van, amely a vendégvárásnak egyik szintén látványos eszköze, hiszen nap mint nap találkozik vele a vendég: ez pedig a formaruhák világa, amely kategóriát szintén bevonták újdonságként idén a szervezők és a zsűri tagjai.

A zsűriben idén kiemelt szerepet szánunk annak, hogy a nemzetközi zsűritagok fokozott jelenlétével még rangosabbá tegyük a viadalt. Idén zsűrink tagjai közt köszönthetjük Rodrigo Tellez Acosta világhírű sztárdesignert, a Lissoni & Partners vezető belsőépítészét, akinek díjazott munkái – irodák, szállodák, üdülőhelyek, bemutatótermek - Európától kezdve Ázsián és a Közel-Keleten át sokhelyütt megtalálhatók.

Végül arról, hogy a rangos, mindig exkluzív helyszínen és különleges módon megvalósuló díjátadó idén sem maradhat el. Igazi meglepetés lesz az a varázsos helyszín, ahová a pályázóinkat várjuk november végén, hogy közülük a pódiumra szólítsuk a díjazottakat, akiknek a rangos díj átvétele alkalmával a méltó módon történő megünneplése egy közös, látványos parti keretében idén sem maradhat el.

A Klasszis TopDesign 2024 verseny minden meghirdetett kategóriája valamint minden tudnivaló megtalálható a hivatalos weboldalon, a klasszis.hu címen.

A versenyre 2024. szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a pályázatok leadási határideje október 7. 

Jelentkezzen most! >> 

Ha kíváncsi rá, kik nyerték az egyes kategóriákat 2023-ban, és milyen volt a tavalyi díjátadó gála az ötcsillagos Dorothea Hotelben, nézze meg a Klasszis TopDesign 2023 weboldalát!


Ezen az éjszakán érdemes kémlelni az eget!

Ezen az éjszakán érdemes kémlelni az eget! 

Ugyanis szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.
Kürtöskalács Piknik Tihanyban

Kürtöskalács Piknik Tihanyban 

A tavalyi Kürtőskalács Piknik sikerén felbuzdulva idén is megrendezik augusztus 2-4-e között a Kürtős Summer Party-t a Tihanyi-félszigeten.
Új trend: erdőfürdés, avagy erdőterápia

Új trend: erdőfürdés, avagy erdőterápia 

Ez alapvetően más, mint a hagyományos túrázás - nem az a célja, hogy valaki egyik pontról eljusson egy másikba, hanem az elmerülés a természet szépségében.
Közeledik a KŐFESZT - a nyugalom fesztiválja

Közeledik a KŐFESZT - a nyugalom fesztiválja 

150 program, 6 településen, 12 helyszínen - július 31. és augusztus 4. között tartják a VI. KŐFESZT - A nyugalom fesztiválját Kővágóörsön, Kékkúton, Balatonhenyén, Köveskálon, Pálkövén és Révfülöpön.
Van úgy, hogy az utolsókból lesznek az elsők

Van úgy, hogy az utolsókból lesznek az elsők 

Az idei Kékszalag verseny legutolsó befutójaként, szombat éjjel 2 óra 40 perc 07 másodperckor, több mint negyvenegy és fél órás vitorlázás után, a 456. helyen teljesítette a távot az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó hajója, a Prosecco.
A hitelkártyát úgy kezelik a magyarok, mintha rendes bankkártya lenne

A hitelkártyát úgy kezelik a magyarok, mintha rendes bankkártya lenne 

Nem újdonság, hogy nyaralásukat sokan idehaza hitelből finanszírozzák. Egyre nő azok száma, akik átmeneti pénzzavarban inkább a hitelkártyájukra hagyatkoznak.
Hogy került a titokzatos Esernyős Ember a volt Postapalota tetejére?

Hogy került a titokzatos Esernyős Ember a volt Postapalota tetejére? 

Hétfő reggel járókelők azt vették észre, hogy egy esernyős alak áll az MNB Felügyeleti Központjának és a Pénzmúzeumnak helyet adó Széll Kálmán téri épület homlokzatán, a korábbi Postapalota épületének tetején.
Best of Balaton 2024: Ön mit szeret a Balatonon?

Best of Balaton 2024: Ön mit szeret a Balatonon? 

A Best of Balaton negyedik éve mutatja be, miért érdemes bármely évszakban felkeresni a „magyar tengert”.
Hamarosan Auer Fesztivál Veszprémben

Hamarosan Auer Fesztivál Veszprémben 

A veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére július 29-én kezdődik a komolyzenei rendezvényfolyam.
A Weight kapta az 56. Kékszalag KPMG Fair Play Díját

A Weight kapta az 56. Kékszalag KPMG Fair Play Díját 

Véget ért az 56. Kékszalag vitorlás verseny, és a programsorozat zárásaként átadták a KPMG Fair Play Díjat is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.