A képzés nyitva áll azok számára is, akik eddig csak fogyasztóként barátkoztak nemzeti italunkkal, a pálinkával.
A képzés által érintett legfontosabb területek kiterjednek a pálinkakészítés technológiájára, műveleteire és berendezéseire, a pálinkaminőség-vizsgálatra és minősítésre (bírálatra), a nyersanyagismeretre, a különleges párlatok készítésére, a pálinkakultúrára, pálinkamarketingre és szakjogi, vállalkozási, pénzügyi, illetve kereskedelmi ismeretekre. A képzés résztvevői az Élelmiszertudományi Kar jól felszerelt laborjában és pálinka-tanüzemében mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. A hallgatók emellett minden oktatási félévben tanulmányi túrára indulnak, amelynek keretében megismerkednek egy-egy országrész nevezetes főzdéivel, párlataival és elismert szakembereivel.
Forrás: Élelmiszer Online