A harmadik alkalommal megrendezett verseny szeptember 8-ig tart, az eredményhirdetés szeptember 13-án lesz a Budavári Borfesztiválon - közölte Gábossy Ádám, a rendező Szega Foods Kft. ügyvezetője a verseny hétfői megnyitóján.
A közönség a sajtokat a verseny megnyitójának színhelyén, a Budagyöngye bevásárlóközpontban, valamint a borfesztiválon kóstolhatja meg és adhatja le szavazatát, de voksolni a verseny honlapján is lehet - tette hozzá az ügyvezető.
Szerepel a versenyben tehén- és juhtejből készült, de laktózmentes sajt is, állaguk alapján kemény és félkemény sajtok vetélkednek.
A megnyitón az adott nemzet versenyben szereplő sajtját a nagykövetségek vezető munkatársai mutatták be.
A verseny honlapjának ismertetője szerint Magyarország a Pater nevű, hagyományos érlelésű, tehéntejből készült apátsági sajttal versenyez. A Magyaralmás tejüzeméből származó, legalább 6 hétig érlelt korong alakú Pater különleges kézműves módszerekkel előállított sajt. Egyenletesen sárga színét a hozzáadott természetes sárgarépalének köszönheti. A sajt mentes minden hozzáadott adalékanyagtól. Szerkezete finom, számtalan szabálytalan alakú lyukkal, amelyek az érés során keletkeznek. Ízében egyaránt felfedezhető a sós és az édes zamat.
Forrás: Élelmiszer Online/MTI