Négy hónapig élvezhetjük a magyar ízeket Budapesten

A magyar termelőké, gasztronómiai termékeké, különleges és hagyományos magyar ételeké és italoké lesz a főszerep péntektől négy hónapon át a fővárosi Erzsébet téren a Belvárosi Gasztrosétány programsorozata keretében.

Necz István, a rendezvénysorozat főszervezője a hétfői beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta: ez lesz az első olyan rendezvény, amely ennyi időn át, ilyen sok magyar termelőnek és magyar terméknek biztosít bemutatkozási lehetőséget. A négy, különböző témák és ételek köré szerveződő hónap alatt összesen több mint kétszáz kiállító fordul meg a téren, havonta egyszerre 50-60 kiállító termékeit kóstolhatják meg a látogatók.

Novemberben a Belvárosi Liba és Újbor Fesztivál, decemberben a Belvárosi Karácsony, januárban a Belvárosi Disznótor, februárban a Belvárosi Sajtfesztivál várja az érdeklődőket a programsorozat keretében. A hagyományos és különlegesebb magyar ételek mellé a magyar borvidékek borait, magyar pálinkákat, söröket, sőt, halloween alkalmából sütőtöksört is kóstolhatnak a vendégek.

A "street food utcává" váló Erzsébet téren színpadi műsorok és fűtött teraszok is várják a vendégeket. Hétvégente pedig a Fröccsterasz első emeletén termelői piacot alakítanak ki, ahol további mintegy negyven termelő portékája közül válogathatnak az érdeklődők. Itt minden alapanyag megvásárolható lesz a Gasztrosétányon fogyasztható ételekhez - ígérték a szervezők.

Péntektől kezdődően a hét minden napján látogatható lesz a Budapest Anno terasz régiségvására is, ahol antik, retró és kortárs, elsősorban Budapesthez köthető kincsekre bukkanhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI


Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus?

Gyógyvizek birodalma – Hogyan újulhat meg a magyar termálturizmus? 

A gyógy- és termálturizmus egyre fontosabb szerepet tölt be, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, mint a fenntarthatóság, a piaci elvárások, az orvosi validáció, a vendégigények és a nemzetközi versenyhelyzet.
Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.