Budapest június 7-én kerül adásba. Anthony Bourdain séf és műsorvezető az ikonikus magyar operatőr, Zsigmond Vilmos munkásságából merített inspirációval töltekezve felfedezi Budapest szépségét, annak kultúráját, történelmét, építészeti remekeit, valamint természetesen ételeit. Olyan finomságokból válogat, mint a gulyás, a halászlé, a véres hurka, töltött káposzta. Rövid pihenőt tart a Pléh Csárdában, ahol megkóstolja az aranybarnára sült lángosra halmozott csirkemájat és csontvelőt, a rántott szeletet, valamint a szarvaspörköltet.
Korábban foglalkoztunk már Anthony Bourdain, az extravagáns séf munkásságával. Január elő felében az amerikai szakács és tévés személyiség stábjával a budapesti Élesztő sörözőben forgatott, akkor első ízben dolgoztak Magyarországon.
A szakács az Élesztő után két napra bevette a New York Café-t, a ház séfje segítette a kisfilm elkészültét. Az elegáns kávéház falai között Bourdain megkóstolta a legjellegzetesebb magyar finomságokat, majd a pompától elrugaszkodva járt a Belvárosi Disznótorosban is.