Nem séfnek való vidék – a júniusi adásban Budapest!

Ötödik évadával jelentkezik a CNN nagysikerű gasztronómiai sorozata, a Parts Unknown (Nem séfnek való vidék). Az új évad első epizódja április 26-án, este kilenc órakor jelentkezik. A nyolc részes sorozat – Dél-Korea, Miami, Skócia, Madagaszkár, New Jersey, Hawaii és Bejrút – mellett Budapest kulináris érdekességeit is körbejárja.

Budapest június 7-én kerül adásba. Anthony Bourdain séf és műsorvezető az ikonikus magyar operatőr, Zsigmond Vilmos munkásságából merített inspirációval töltekezve felfedezi Budapest szépségét, annak kultúráját, történelmét, építészeti remekeit, valamint természetesen ételeit. Olyan finomságokból válogat, mint a gulyás, a halászlé, a véres hurka, töltött káposzta. Rövid pihenőt tart a Pléh Csárdában, ahol megkóstolja az aranybarnára sült lángosra halmozott csirkemájat és csontvelőt, a rántott szeletet, valamint a szarvaspörköltet.

Korábban foglalkoztunk már Anthony Bourdain, az extravagáns séf munkásságával. Január elő felében az amerikai szakács és tévés személyiség stábjával a budapesti Élesztő sörözőben forgatott, akkor első ízben dolgoztak Magyarországon.

A szakács az Élesztő után két napra bevette a New York Café-t, a ház séfje segítette a kisfilm elkészültét. Az elegáns kávéház falai között Bourdain megkóstolta a legjellegzetesebb magyar finomságokat, majd a pompától elrugaszkodva járt a Belvárosi Disznótorosban is.


Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben

Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben 

Koncertek, színházi előadások és különleges programok.
Extrém élménypark Budapesten

Extrém élménypark Budapesten 

Csúszdák, légvárak, mászófalak 4000 nm2-en.
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál

Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál 

A MOL Nagyon Balaton eseményei várhatóan félmilliónál is több turistát vonzanak idén.
Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér

Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér  

Miközben az immerzív élményeket kínáló spanyol márka, az IKONO világszerte ötödik születésnapját ünnepli, a budapesti helyszíne is mérföldkőhöz érkezett.
Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján

Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján 

Évről-élvre töretlen népszerűségnek örvend hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája.
A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő

A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő 

Megvizsgálták, hogy a tó mely évszakban melegedett a legjobban, és ez mennyire függ a levegő hőmérsékletétől.
Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden

Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden 

A Balatonhoz költözik a művészeti világ krémje.
A pop királyának relikviája Budapesten

A pop királyának relikviája Budapesten 

Különleges relikviával lepi meg a Madame Tussauds Budapest Michael Jackson rajongótáborát.
Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél 

Váratlan vezetőváltás történt a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.
Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja

Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja 

A futóest különlegessége abban rejlik, hogy minden táv napnyugtakor, garantáltan sötétben indul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.