Péntek délben megnyitott a Jamie's Italian

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben megnyílt Jamie Oliver első étterme a régióban, Budapesten, a történelmi Budai Várban. Az éttermet Jamie a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal nyitotta, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

A csoport vezetője, az elismert gasztronómiai szakember, Zsidai Zoltán Roy hihetetlenül boldog az együttműködés miatt: “Az első perctől kezdve megvan a kémia a két csoport között, mintha a londoni nagytesómmal találkoztam volna. Ugyanazokat az értékeket valljuk és a legjobbra, a maximumra törekszünk, nem alkuszunk meg. Ez látszik minden éttermünkön, így a Jamie’s Italian-on is: az Európában elérhető legjobb alapanyagok, etikus és fenntartható forrásból, fantasztikus tudású és lelkes kollégák, és a legmenőbb design.

” A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít.

A népszerű olasz ételek a leggondosabban kiválasztott alapanyagokból készülnek, melyek magas minőségét, természetességét, fenntarthatóságát, etikus származását és az állatokkal való méltó bánásmódot egy szigorú saját belső rendszer és kontroll garantálja. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik, a beszállítók és termelők felkutatása több mint 10 hónapot vett igénybe, legtöbb esetben szabadtartású vagy bio alapanyag felelt meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, melyet a Jamie’s Italian-en kívül egy étterem sem alkalmaz Magyarországon. Az előírások betartását a londoni központból rendszeresen ellenőrzik.

Kipróbált, letesztelt receptek alapján fantasztikus, rusztikus, autentikus gyökerű ételek kerülnek az étlapra, melyeket Jamie és Gennaro közösen álmodtak és alkottak meg számunkra. A vagány olasz étteremben a helyszínen naponta frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja a vendégeket.

A személyzet komoly képzési programjában szem előtt tartjuk, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az ételekről, amelyeket felszolgálunk. Megtanítjuk minden egyes fogás eredetét, azt, hogy hogyan alkották meg és készítették el őket, az ételek mögött rejlő történeteket és személyeket is. Jamie mondta: “Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Jamie’s Italiant nyitunk Magyarországon. Budapest egy csodálatos város egyre izgalmasabb étterem választékkal, alig várom, hogy részese legyek ennek én is. Egyszerű, érthető, jó ár-érték arányú olasz ételeket fogunk kínálni a Jamie’s-ben, a legjobb minőségű alapanyagokból. Biztos vagyok benne, hogy a budapesti étterem egy fantasztikus színfolt lesz a folyamatosan növő Jamie’s Italian családunkban.”

“Nagy felelősség Jamie-vel közös éttermet nyitni, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk és megmutatnunk a magyar vendégeknek, milyen a laza és elérhető minőségi és friss olasz konyha.” – teszi hozzá Zsidai Zoltán Roy. „Küldetésünk újabb szintre emelkedett. Az együttműködés által Budapest még egy újabb lehetőséget kapott, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.”

A Jamie’s Italian kétségkívül új színt hoz a budapesti olasz éttermek világába, mindezt elérhető áron, kötetlen környezetben, a Budavári Gasztronómiai Negyedben, mely ezzel is újabb világszínvonalú vonzóerő a magyar vendégek számára.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.
Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum

Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum 

Eredményt hirdettek a múzeum megjelenésére kiírt pályázaton: az első helyet a világ egyik vezető irodája szerezte meg.
A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház

A Káli-medence egyik legkisebb településére költözik nyáron a Thália Színház 

Július 5. és augusztus 17. között Salföldön várják a közönséget.
Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.