Péntek délben megnyitott a Jamie's Italian

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben megnyílt Jamie Oliver első étterme a régióban, Budapesten, a történelmi Budai Várban. Az éttermet Jamie a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal nyitotta, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

A csoport vezetője, az elismert gasztronómiai szakember, Zsidai Zoltán Roy hihetetlenül boldog az együttműködés miatt: “Az első perctől kezdve megvan a kémia a két csoport között, mintha a londoni nagytesómmal találkoztam volna. Ugyanazokat az értékeket valljuk és a legjobbra, a maximumra törekszünk, nem alkuszunk meg. Ez látszik minden éttermünkön, így a Jamie’s Italian-on is: az Európában elérhető legjobb alapanyagok, etikus és fenntartható forrásból, fantasztikus tudású és lelkes kollégák, és a legmenőbb design.

” A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít.

A népszerű olasz ételek a leggondosabban kiválasztott alapanyagokból készülnek, melyek magas minőségét, természetességét, fenntarthatóságát, etikus származását és az állatokkal való méltó bánásmódot egy szigorú saját belső rendszer és kontroll garantálja. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik, a beszállítók és termelők felkutatása több mint 10 hónapot vett igénybe, legtöbb esetben szabadtartású vagy bio alapanyag felelt meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, melyet a Jamie’s Italian-en kívül egy étterem sem alkalmaz Magyarországon. Az előírások betartását a londoni központból rendszeresen ellenőrzik.

Kipróbált, letesztelt receptek alapján fantasztikus, rusztikus, autentikus gyökerű ételek kerülnek az étlapra, melyeket Jamie és Gennaro közösen álmodtak és alkottak meg számunkra. A vagány olasz étteremben a helyszínen naponta frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja a vendégeket.

A személyzet komoly képzési programjában szem előtt tartjuk, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az ételekről, amelyeket felszolgálunk. Megtanítjuk minden egyes fogás eredetét, azt, hogy hogyan alkották meg és készítették el őket, az ételek mögött rejlő történeteket és személyeket is. Jamie mondta: “Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Jamie’s Italiant nyitunk Magyarországon. Budapest egy csodálatos város egyre izgalmasabb étterem választékkal, alig várom, hogy részese legyek ennek én is. Egyszerű, érthető, jó ár-érték arányú olasz ételeket fogunk kínálni a Jamie’s-ben, a legjobb minőségű alapanyagokból. Biztos vagyok benne, hogy a budapesti étterem egy fantasztikus színfolt lesz a folyamatosan növő Jamie’s Italian családunkban.”

“Nagy felelősség Jamie-vel közös éttermet nyitni, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk és megmutatnunk a magyar vendégeknek, milyen a laza és elérhető minőségi és friss olasz konyha.” – teszi hozzá Zsidai Zoltán Roy. „Küldetésünk újabb szintre emelkedett. Az együttműködés által Budapest még egy újabb lehetőséget kapott, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.”

A Jamie’s Italian kétségkívül új színt hoz a budapesti olasz éttermek világába, mindezt elérhető áron, kötetlen környezetben, a Budavári Gasztronómiai Negyedben, mely ezzel is újabb világszínvonalú vonzóerő a magyar vendégek számára.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben

Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben 

Koncertek, színházi előadások és különleges programok.
Extrém élménypark Budapesten

Extrém élménypark Budapesten 

Csúszdák, légvárak, mászófalak 4000 nm2-en.
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál

Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál 

A MOL Nagyon Balaton eseményei várhatóan félmilliónál is több turistát vonzanak idén.
Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér

Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér  

Miközben az immerzív élményeket kínáló spanyol márka, az IKONO világszerte ötödik születésnapját ünnepli, a budapesti helyszíne is mérföldkőhöz érkezett.
Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján

Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján 

Évről-élvre töretlen népszerűségnek örvend hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája.
A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő

A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő 

Megvizsgálták, hogy a tó mely évszakban melegedett a legjobban, és ez mennyire függ a levegő hőmérsékletétől.
Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden

Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden 

A Balatonhoz költözik a művészeti világ krémje.
A pop királyának relikviája Budapesten

A pop királyának relikviája Budapesten 

Különleges relikviával lepi meg a Madame Tussauds Budapest Michael Jackson rajongótáborát.
Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél 

Váratlan vezetőváltás történt a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.
Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja

Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja 

A futóest különlegessége abban rejlik, hogy minden táv napnyugtakor, garantáltan sötétben indul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.