Reneszánsz kori lakoma a királynők városában, Óbuda szívében

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

Óbudát a „királynék városának” nevezik a történelmi források. Egykor itt állt a mindenkori magyar királynék várkastélya, melyben Mátyás király családjának nőtagjai, Szilágyi Erzsébet (Mátyás édesanyja) és Aragóniai Beatrix királyné (Mátyás második felesége, kinek nevéhez a királyi udvar reneszánsz pompájának megteremtése fűződik) is sokat és szívesen tartózkodott. Erre az óbudai hagyományra építve a Symbol rendezvényközpont 220 éves pincehelyisége e kort hivatott megeleveníteni autentikus, reneszánsz lakomájával, amelyet elsősorban a beutazó csoportos turistáknak, illetve MICE, incentive szolgáltatóknak kínálnak.

A főúri terítéses lakománkon korhű jelmezbe öltözött személyzet szervírozza a fogásokat, melyek elfogyasztására akár kézzel, akár – Beatrix királyné által megreformált étkezési kultúra szerint, és az olasz uralkodói házban már oly divatos – villával is lehetőség nyílik.

A vendégek az alábbi menük közül választhatnak:

Az ispán asztala:

Vendégváró:
Kemencés pogácsa körített túrós kenegetőssel

Beatrix kedvencei bőségesen:
6 személyes fatál: 4 féle hús, köretek és savanyúság

Nyalánkság:
Fának gyümölcseivel töltve, húzott tészta ropogósra sütve, aranyló mézzel csurgatva

Mátyás estétkei:

Vendégváró:
Kemencés pogácsa húsos, török paradicsomos kenegetőssel

Királyi ház bőségtála:
6 személyes fatál: 4 féle hús, köretek és savanyúság

Beatrix édes bűnbeesése:
Szőlős-túrós pite

Beatrix frigye:

Kanalazni való:
Szarvasnak húsából készült kanalaznivaló kertnek javával

Főúri étkek fatálra halmozva:
Kocának húsos bordája s legjava, malacnak hája koronába sütve; mindez fűszerekkel meghintve, kardra tűzve
Ropogós sült malacnak csülke serrel locsolva
Gúnárnak futója sütőben pirítva
Tiknek bája zöldségekkel karóba húzva
Nagy vizünk halkirálya és sebes patak gyors vadásza serpenyőben pirítva, vajjal kenegetve
Vértezett kolompér parázson sütve
Zöldeknek sistergetett java
Gőzölt rizs és pityóka tallér

Beatrix ínycsiklandó kedvence:
Körtés-diós rózsakalács

Nedűk:

Házi hörpintők
Fehér és veres borok



További információ és ajánlatkérés a www.symbolbudapest.hu weboldalon, ahol a 3000 négyzetméteres, 8 különböző rendezvényhelyszínnel rendelkező komplexum széles programkínálata is megtalálható, legyen szó üzleti vagy privát rendezvényekről, partikról, családi programokról, Sunday brunchról, közös meccsnézésekről.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.