Romkocsmában mulatoztak a francia szakemberek

A Franciaországi Utazási Irodák Szövetségének (SNAV) Elzász-, Lorraine- és Champagnes-Ardennes régiókat összefogó szervezete Budapesten tartotta évi első szemináriumát.

45 turisztikai szakember, köztük az Air France, az SNCF (francia állami vasúttársaság) kelet-franciaországi vezetői, a Basel-Mulhouse-Freiburg és a Metz repülőtér járatfejlesztési szakemberei, számos utazásszervező, utazási iroda képviselője, illetve több turisztikai szakújságíró látogatott Magyarországra - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt.

A régiót érintő szakmai kérdések megvitatása mellett sor került az MT Zrt párizsi képviseletvezetőjének előadására is. A budapesti újdonságokat, szálloda- és járatnyitások, a fejlesztési tervek, illetve az idei programtervek felvázolása után Packi Barbara a franciaországi külképviselet tevékenységét ismertette, számos kapcsolódási pontot kínálva a francia turisztikai szektor számára. A rendezvény alatt folytatott szakmai beszélgetések eredményeként több konkrét együttműködési lehetőségre is kapott javaslatot a képviselet, mind a repterek, mind az utazási irodák és az utazásszervezők részéről.

A szeminárium résztvevői saját tapasztalatot is szereztek a magyarországi kínálatról: rövid körútjuk során a Gödöllői Királyi Kastély, az Operaház és a zsidónegyed meglátogatása mellett a Széchenyi fürdő és a romkocsmák nyújtotta kikapcsolódás is szerepelt a programban.


Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.
Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens

Ez az első magyar AI alapú éttermi asszisztens 

Már több mint húsz étterem használja.
ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től

ESG jelentés az OPUS GLOBAL Nyrt.-től 

Az előremutató jelentésben a jó gyakorlatok mellett a lehetőségeket is feltárták, mellyel megjelölték a cégcsoport fenntarthatósági tevékenységének irányait is.
Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon

Rekordok dőlhetnek meg az idei Ultrabalatonon 

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén.
Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án

Precizitás, csapatjáték, gondoskodás - méhek napja április 30-án 

A méhektől nemcsak a természet legfinomabb ajándékát, a mézet kapjuk, de sokat is tanulhatunk tőlük!
103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben

103 éves tornásznő látogatása a Madame Tussauds Budapestben 

Magasra szökött az egy négyzetméterre jutó magyar olimpiai aranyak száma a Madame Tussauds Budapest sport termében.
Augusztusban Szabadság Szigete

Augusztusban Szabadság Szigete 

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél fenntarthatóbb és higiénikusabb lesz – ígérte a szervezőcsapat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?