Sztrapacska, knédli, káposzta: szlovák hét a Gerbeaud-ban

Újra itt a szlovák hét, amely idén szeptember 12-éig tart, és amelyet a hétfőn, szeptember 7-én, a Vörösmarty téri Gerbeaud Sörházban megrendezett sajtótájékoztatón jelentett be Sona Jelínkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet-vezetője.

Ez az a hét, amelynek minden napja a szlovák konyha dicséretét zengi majd. Pintér Katalin, a Gerbeaud ügyvezető igazgatója szerint örömmel adtak teret a Magas-Tátra lábánál lévő Aquacity Poprad szálloda, étterem és vízi élménycentrum mesterszakácsainak, hogy azok készítsék el a szlovák konyha remekeit, a sztrapacskát, a knédlit, a több fajta káposztát, a juhtúrós krémlevest.

A tájékoztatóra a képviselet vezetője meghívta Frantisek Palkót, a szlovák közlekedési és fejlesztési minisztérium államtitkárát, aki a két ország jó kapcsolatára hivatkozva kiemelte, hogy érezhetően emelkedett a hazájukba látogató magyar turisták száma. – Befejeződött a nyári turizmus időszaka, szakembereink már felkészültek a téli programokra – mondta.

A tájékoztatón elhangzott, hogy szimbolikusan november 26-án nyitják meg a tátrai téli szezont. A téli hónapok a Tátrában a sísport jegyében zajlanak. A legjobb lesiklópályák a Csorba-tónál és a Tátralomnic feletti Kőpataki-tónál találhatók, ahol a síszezon május közepéig is eltart.

A szlovákok új gyöngyszeme az AquaCity Poprad, amely korszerű, környezetbarát turisztikai központ, az energiát illetően szó szerint önellátó. 2007-2008-ban több mint 190 ország szakemberei döntöttek amellett, hogy az AquaCity Poprad legyen a világon elsőként a nemzetközi World Travel Awards verseny “Worlds Leading Green Resort” – A világ legjobb környezetbarát központja kategóriájának a győztese. A vízi élményközpont nemzetközi edzésközpont is, és nagy konferenciatermének köszönhetőn sűrűn tarthatnak itt különböző rendezvényeket.

A tájékoztatón bejelentették azt is, hogy a közkedvelt Turizmus Síkupát ismét Szlovákiában rendezik meg március 12-15. között, ezúttal az Alacsony-Tátrában.

A tájékoztatón részt vevők megkóstolhatták a szlovák szakácsok által készített remekműveket, melyek sorát vaníliás, erdei gyümölcsös palacsinta zárta. Eredeti szlovák sört és bort ittak a vendégek, amelyeket a szlovák héten a betérő vendégek is megkóstolhatnak.


A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.