Takarékosság, de nem a vendégélmény rovására

Bükfürdőn ezzel a stratégiával vészelik át az energiaválságot. Új feljesztésekre is készülnek - írja a Termál Online.hu.

"Tavaly több mint félmillióan választották Bükfürdőt, úgy gondolom, hogy nem lehet okunk panaszra. Továbbra is Csehországból érkezik hozzánk a legtöbb külföldi turista, ezenkívül a kiváló gyógyvíz és a szaunavilág vonzza leginkább az osztrák vendégeket a fürdőnkbe. A korábbinál több magyar vendég kereste fel 2022-ben a fürdőt, ami számunkra örvendetes, hiszen célunk, hogy a belföldiek körében is népszerűvé tegyük a fürdőt.– nyilatkozta Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a Termál Online-nak.



Hozzátette: "A kialakult gazdasági helyzetben mi is szigorú költségtakarékossági és energiatakarékossági intézkedéseket vezettünk be, de elsődleges szempont volt, hogy a vendégélmény ne sérüljön. Azaz a vendégek a lehető legkevesebbet vegyék észre a bevezetett intézkedésekből. A termálvíz primer hőhasznosításával jelentős gázmegtakarítást értünk el, de számos olyan kisebb intézkedés is bevezetésre került, ami ugyan érzékelhető a vendégek számára, de a visszajelzések alapján megértőek és elfogadóak a vendégeink. Nem kellett medencéket bezárnunk a télre egyébként sem üzemelő medencéken kívül, és Bükfürdőn folyamatos üzemben működik a szaunavilág is" - mondta el a szakember és hangsúlyozta, hogy nem tervezik a fürdő bezárását a következő hónapokra sem.

A fürdőigazgató arról is beszámolt, hogy folytatják a megújuló energiafelhasználással kapcsolatos fejlesztéseiket, modernizálják az élményfürdő öltözőblokkját, infrastrukturális felújításokat is terveznek, továbbá számos kisebb szolgáltatásfejlesztést, ami a magasabb minőségű vendégkiszolgálás irányába mutat.

A teljes cikk ITT olvasható.


Hamarosan startol a 40. Vivicittá

Hamarosan startol a 40. Vivicittá 

Április 12-én startol Budapesten a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseménye, a negyvenedik, jubileumi Telekom Vivicittá.
 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége

MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.