Torkos Csütörtök 2015: itt a végleges étteremlista

A mai napon országszerte 610 étterem közül választhatunk, ahol 50 százalékos áron lehet fogyasztani a Torkos Csütörtök akció keretében.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a Torkos Csütörtök mind a fogyasztók, mind az éttermek körében igen népszerű, február elején már több mint 440 étterem csatlakozott az akcióhoz, mostanra pedig már 610-en vannak – országszerte ennyi étteremben ehetünk fél áron február 19-én.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek azt kell vállalniuk, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. Külön erre az alkalomra készített, szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet, és a kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik - mondta Lipcsey György Imre, a szervező Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az akcióban részt vevő éttermek listája a Magyar Turizmus Zrt. weboldalán ide kattintva érhető el, a térképes étteremkeresőt pedig ide kattintva lehet megtekinteni.



Díjnyertes éttermek a Torkos Csütörtök kínálatában

Számos méltán elismert étterem is csatlakozott idén a Torkos Csütörtökhöz, íme a díjnyertes éttermek listája a teljesség igénye nélkül: Ambrózia Étterem (Kazincbarcika), Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda (Hajdúszoboszló), Danubius Health Spa Resort Bük, Danubius Health Spa Resort Hévíz, Danubius Hotel Arena (Budapest), ETO Park Hotel Business & Stadium (Győr), Gundel Étterem, Hotel Caramell (Bük), Kakukk Étterem (Nyírbátor), Liget Wellness Hotel (Szarvas), Nimród Bioszálloda és Bioétterem (Karcag), Park Inn by Radisson Sárvár, Park Inn by Radisson Budapest, Radisson Blu Béke Hotel (Budapest), Ramada Resort Aquaworld Budapest, Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak (Szilvásvárad), Tanyacsárda (Kecskemét), Thermal Hotel Visegrád, Vadvirág Étterem (Kozárd)


A termálturizmus valósága Budapesten

A termálturizmus valósága Budapesten 

A gyógy- és termálturizmus egyre fontosabb szerepet tölt be, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, mint a fenntarthatóság, a piaci elvárások, az orvosi validáció, a vendégigények és a nemzetközi versenyhelyzet.
Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.