Új csillag Hévíz egén: megnyílt a Bonvital Hotel

Szerdán átadták Hévíz legújabb szállodáját, a négycsillag superior Bonvital Wellness & Gastro Hotelt, amely a Tófürdő közvetlen közelében várja a vendégeket. Az idén tíz éves Accent Hotels lánc 17. hazai szállodája nem adja alább a prémium kategóriánál, a gasztronómia, a wellness és a gyógyászat területére fókuszáló szolgáltatásaival pedig ideális választás a kikapcsolódni vágyó pároknak, de még a négylábúaknak is.

Exkluzív spa részleg, a modern gasztronómiát képviselő bisztró és a világ legnagyobb természetes termáltava – többek között ezzel is büszkélkedhet a frissen átadott hévízi Bonvital Wellness & Gastro Hotel. A tízedik születésnapját ünneplő Accent Hotels lánc 17. szállodája összesen kilencven szobával várja a vendégeket, vagyis inkább a kisebb méretű, intim hangulatú hévízi hotelek közé tartozik. Ezért is lehet ideális választás elsősorban a párok számára, ugyanakkor modern bisztrójából leválasztható, jól felszerelt különtermével tökéletes helyszín kisebb rendezvények és meetingek lebonyolítására is.

Kovács Nikoletta hoteligazgató megnyitó beszédében elmondta, hogy egy hosszú, másfél éves építkezési időszak áll mögöttük, most viszont egy következő feladat elé néznek, még pedig hogy Hévíz vezető szállodájává tegyék a Bonvitalt. „Adott a tulajdonosi kör, az üzemeltetés szakértelme, mindehhez pedig egy kiválóan felkészült személyzetet is sikerült összeválogatnunk. Jó csillagzat alatt születtünk” – mutatott rá. Az igazgató szerint mindez garancia lehet arra, hogy a Bonvital Hévíz meghatározó szállodája legyen.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere arról beszélt, hogy a város örül az új szállodának, hiszen az egyúttal több vendégéjszakát és növekvő idegenforgalmi adóbevételt is jelent. „Szerintem helyes a hévízi hoteltulajdonosok felfogása, amely szerint örülni kell a konkurenciának. Mi is abban vagyunk érdekeltek, hogy nagyobb legyen a verseny” – jegyezte meg. Hozzátette, hogy mivel Hévíz városként a napokban ünnepli a 25 éves születésnapját, egy szálloda átadójánál jobb ajándékot nem is kívánhatott volna magának a település.

A négycsillagos, prémium kategóriás Bonvital főleg a wellness-szolgáltatások terén nyújt kiemelkedőt, de ezek mellett prevenciós és rekreációs funkciókkal is bír. Rendelkezik például saját sóbarlanggal, amely kiváló megelőző kezelést jelent a légzőszervi panaszokkal küzdőknek. A hotel szolgáltatásai között a beauty és fitness lehetőségek is megtalálhatók, a kínálat egyik különlegessége az ún. hydrorider, amely egy speciális víz alatti bicikli fizikoterápiás célokra, de személyi edzésekre is használható. A Bonvital menedzsmentje arról is gondoskodott, hogy a mozgásra vágyók impozáns környezetben tudjanak felfrissülni: a modern design szerint épített medencetérből és a jakuzziból rálátás nyílik a hévízi sétálóutcára. A testmozgás fáradalmain végül a pihenőtérben lehet átlendülni, amelyet a 30 és 40 Celsius-fok közötti hőmérsékletre felmelegített tepidárium (a szauna egyik fajtája) tesz különlegessé.

A szálloda „Brix Bistro” névre keresztelt a la carte éttermét is megéri kipróbálni, már csak azért is, mert a fő specialitása, hogy helyi termelőktől származó élelmiszerekből dolgozik, amit kávé- és koktélkülönlegességek széles kínálatával koronáz meg. A gazdag gasztronómiai választékhoz természetesen széles borlap is dukál, azt pedig, hogy mit is tud a Brix a szálloda vendégein túl bárki próbára teheti.

Apropó, vendégek: a Bonvitalban nem csak mi érezhetjük remekül magukat, hanem a négylábú családtagjaink is, hiszen a hotel 80 jól felszerelt szobája és további 10 exkluzív lakosztálya erre az igényre is maximálisan felkészült.

A Bonvital tehát a gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus kombinációjával egyedi színfoltként jelenik meg Hévíz szálláshely-kínálatában. A hotel három pillére, úgy mint a különleges kulináris élmények, a prémium minőségű szolgáltatások és a vendégközpontú gondolkodás garancia rá, hogy az ide látogatóknak valóságos varázslatban lesz része.

Forrás: Vendég & Hotel


MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről

MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről 

Módosult a 472/2017. (XII.28.) Korm. rendelet, ami a következő kötelezettségeket rója az utazási vállalkozásokra:
Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten

Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten 

A főváros legnagyobb világzenei fesztiválját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmot ismét megrendezik.
Megvan, melyik lett az év fája

Megvan, melyik lett az év fája 

Az idei jelöltek a kecskefűz, a korai juhar és a rezgő nyár voltak.
A videóművészet Rembrandtja Magyarországon

A videóművészet Rembrandtja Magyarországon 

Magyarországon első alkalommal nyílik a kortárs videóművészet világhírű alkotójának, Bill Violának önálló kiállítása.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.
Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására

Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására 

Hetedik alkalommal jelentkezik a Resident Art Fair karácsonyi vására, ezúttal Allegro Barbaro címmel.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.