Útjára indult a Helyi termék éve szakmai fórumsorozat

A Földművelésügyi Minisztérium 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánította. A program a termelők tájékoztatása mellett kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek fogyasztásának, vásárlásának ösztönzésére, illetve a helyi ellátási láncok megerősítésére – köszöntötte a szegedi megyeházán a Helyi termék éve programsorozat első szakmai fórumát Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár.

A közel száz fős szakmai fórumon Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy a rendezvény kiválóan illeszkedik a település-, illetve területfejlesztési operatív programhoz is, amelyeknek nagy jelentősége lesz a következő uniós költségvetési időszakban.

Az esemény egyik kiemelt célja volt, hogy a helyi termékeket gyártó őstermelők, kistermelők, illetve mikro- és kisvállalkozók szakmai ismeretei bővüljenek, elsősorban élelmiszerbiztonsági, helyi értékesítési feltételek, adózási és piacra jutási lehetőségek témakörben.

A Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen indított rendezvényén a szakmai előadások mellett a helyi termelők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, termékeik népszerűsítésére.

A szakmai fórumon az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg a kistermelői élelmiszer előállítás- és értékesítés feltételeiről, az élelmiszerek - többek között a kistermelői élelmiszerek - jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információkról, a helyi termelői piac nyitásának feltételeiről, az eredetvédelemről, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program aktualitásairól.

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.