A közel száz fős szakmai fórumon Ádók János, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy a rendezvény kiválóan illeszkedik a település-, illetve területfejlesztési operatív programhoz is, amelyeknek nagy jelentősége lesz a következő uniós költségvetési időszakban.
Az esemény egyik kiemelt célja volt, hogy a helyi termékeket gyártó őstermelők, kistermelők, illetve mikro- és kisvállalkozók szakmai ismeretei bővüljenek, elsősorban élelmiszerbiztonsági, helyi értékesítési feltételek, adózási és piacra jutási lehetőségek témakörben.
A Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen indított rendezvényén a szakmai előadások mellett a helyi termelők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, termékeik népszerűsítésére.
A szakmai fórumon az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg a kistermelői élelmiszer előállítás- és értékesítés feltételeiről, az élelmiszerek - többek között a kistermelői élelmiszerek - jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információkról, a helyi termelői piac nyitásának feltételeiről, az eredetvédelemről, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program aktualitásairól.
Forrás: Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája
Forrás: Élelmiszer Online