Filozófusvégzettségét megszerezve gasztronómiai tanulmányokkal egyáltalán nem foglalkozott Kostow. Így elmondhatjuk, ő aztán tényleg minden, csak nem egy tipikus séf.
NAPA VALLEY A MINDENE
Bizonyára a filozófusi vénát nem tudta végleg elnyomni magában, ezért is tudott mélyen elmélyedni Napa Valley kulináris életében. Idővel a környék elkötelezett rajongójává vált privát értelemben és gasztronómiai szinten egyaránt.
FOSHEE, A FELMENTŐSEREG
Habár mindig is rajongott a konyháért, a főzésért, sokáig fel sem merült benne, hogy ezt professzionális módon is űzhetné. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedett Trey Foshee-vel, a Food & Wine magazin által odaítélt „Legjobb új séf” cím büszke tulajdonosával. Néhány hónapos közös munka után Foshee San Diegóban található The Cove éttermében Kostownak esélyt adott arra, hogy saját kreálmányait elkészítse, és azt is kínálják a ház vendégeinek.
VÁNDORÉVEK
További három évet töltött még San Diegóban, majd Franciaország felé vette az irányt, ahol a Michelin-csillagos Le Jardin des Sens jelentett újabb mérföldkövet karrierjében. Visszatérve Amerikába, a San Franciscó-i Campton Place étteremben dolgozott rövid ideig, mielőtt a Chez TJ étterem főszakácsa lett.
EGY, KETTŐ, HÁROM
Két Michelin-csillaggal később a kaliforniai Napa Walley és a The Restaurant at Meadowood vált életének fő helyszínévé. 2011-ben megszerezte az áhított harmadik Michelin-csillagot is. Amúgy a Michelin-elismerések történetében mindössze ő a második olyan amerikai séf, aki büszkélkedhet ezzel a nem mindennapi elismeréssel. Arról nem is beszélve, hogy egyben világszerte a harmadik legfiatalabb séf, aki ilyen gasztronómiai magasságig jutott.
AUTENTIKUS AMERIKAI TOPKONYHA? IGEN!
Miután célba ért, Kostow Napa Valley-ban teljesen átadta magát a helyi környezet szépségének, gazdag ízeinek, alapanyagválasztékának és annak az életmódnak, amely sikerének egyik titka. Fogásain, konyháján keresztül az amerikai vidéket mutatja be: nem csoda, hogy regionális és autentikus konyhájával hamar meghódította a helyi és nemzetközi közönséget egyaránt.
Forrás: Hangar–7 Ikarus Étterem, Salzburg