A konyhában a kerek idomok nyerték a Design Oscar-t

A legrangosabb nemzetközi design-megmérettetés, az iF Design zsűrije a konyhai eszközök kategóriában ismerte el a kerek formára épülő italrendszer, a NESCAFÉ Dolce Gusto Circolo kiválóságát. A design Oscar-jának számító díjat 2010 márciusában ítélte oda a szakmai zsűri az energiatakarékos szerkezetnek. A formatervezett kávéfőző rendszer a végtelenített kör és ezzel együtt a tökéletes gömbforma mellett tette le a voksát - írja a bellacafe.hu.

Dolce Gusto piros capuccinóvalA speciálisan fémkezelt felületű kávéfőző rendszer az iF Design (International Forum Design Awards) díjazottjaként a legkiválóbb formatervezésű tárgyak sorába lépett. A nemcsak mérnökien megtervezett, hanem esztétikai és funkcionális szempontból is tökéletesített kávéfőző rendszer a NESCAFÉ és a Krups a közös alkotása. A kávéfőző formáját tekintve – mint ahogy a nevében rejlő „Circolo” szó elárulja – a forró fekete szerelmeseinek az íz- és illat egysége mellett valódi „kerek” vizuális élményt is nyújt. A Circolo a hazánkban tavaly piacra dobott NESCAFÉ Dolce Gusto Melody továbbfejlesztett változata, és az elődjéhez képest még inkább az ívelt idomokat népszerűsíti. Az iF Design Díjat 1953-ban alapították, azóta évente osztják ki több kategóriában. Az egyik legrégebbi és legelismertebb design díj nemzetközi zsűrije a NESCAFÉ Dolce Gusto Circolo-t a koncepció, az anyagválasztás, a környezettudatosság és a vizuális megjelenés alapján választotta az elit tárgyak sorába. A garantált designminőséget tanúsító iF Design Díj 2010 címkére 39 ország, 1016 résztvevőjének 2486 terméke pályázott. A szakmai zsűri idén 16 kategóriában, összesen 778 terméknek ítélte oda a rangos díjat. A március óta hazánkban is kapható NESCAFÉ Dolce Gusto Circolo a tejes kávéitalok mestere. A tejkapszula segítségével az eszpresszón túl cappuccinót, latte macchiatót és forró csokoládét is készíthetünk otthonunkban. A kávékapszulák mindegyike őrölt, pörkölt, 100 % Arabica kávét rejt. A szabadalmaztatott, egyedülálló technológiának köszönhetően a gép automatikusan beállítja a tejkapszula típusának megfelelő nyomást, így kevesebb, mint egy perc alatt készíthetünk kávéházi habos cappuccinót saját magunk vagy vendégünk kényeztetésére.

Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.