A Diecit az egyébként latte kávékra és chai teára specializálódott tulajdonos, Tony Fisher vezette be, mert úgy gondolta, hogy a dupla eszpresszó semmire se elég, hiszen utána az ember újabb és újabb duplákat hajt le – akkor miért ne inna rögtön egy nagy bögrényi eszpresszót?
A brutális kávéból azonban nem kaphat minden vendég, Mr. Fisher a 40-es éveikben járóknak és idősebbeknek nem ad ekkora adagot, inkább más alternatívát ajánl helyette, hiszen ekkora mennyiségű koffein veszélyes lehet.
Hazánkban egy eszpresszóhoz egyébként átlagosan 6-7 gramm kávét használnak fel, ebből elég gyenge, „vékonyka” ital születik, jobb helyeken azonban már 8-9 gramm kávéból készítik. Érdekes tény, hogy bár úgy érezzük, az eszpresszó a legerősebb kávé, és „megdobogtatja a szívünket”, a kotyogósban készült vagy amerikai típusú hosszú kávénak általában jóval magasabb a koffeintartalma. (Nők Lapja Café)