Árbevétel-növekedés a Matusz-Vad Zrt.-nél

Az elmúlt évek és időszakok növekedési tendenciáit folytatva a győri székhelyű, Kisalföldi Presztízs Díjjal és Üzlet és Siker Minősített Vállalkozása címmel is kitüntetett Matusz-Vad Zrt. 17,9 %-os árbevétel növekedéssel zárta 2011. első félévét a tavalyi bázis időszakhoz képest.

Ez több mint 3,4 milliárd Ft-os nettó árbevételt jelent az értékesítésben. A hazai fagyasztott élelmiszerkereskedelem egyik piacvezető vállalatánál tovább nőtt az export aránya az összforgalmon belül. 2010. első felében 90,3% (2,6 milliárd Ft) és 9,7%-os (281 millió Ft) volt a megoszlás a belföldi és külföldi piacok között, míg 2011. első felében ez az arány 82,7% (2,8 milliárd Ft) - 17,3%-ra (588,6 millió Ft) ugrott. Az árukiszállítások 63%-a a győri bázisról történt, s 37%-a a felsőtárkányi telephelyről. Kiemelkedő növekedést – 20 és 30% felett - sikerült elérni a soproni és szigetközi, a budapesti, pécsi, nagykanizsai és mátrai régiókban. A HoReCa-szektor kiszolgálására szakosodott Matusz-Vad Zrt.-nél az idei első félévben 4 autó cseréjére is sor került a saját tulajdonú gépkocsiparkban.

Az export kiszállítások 50,5%-át a szlovákiai értékesítés adta, míg az ausztriai szállítások 43,4, a tavaly decemberben indult romániai szállítások pedig 6,1%-kal részesedtek a külföldi piacok forgalmából.

Az osztrák piaci értékesítés közel 3-szorosára nőtt 2011. első félévében - 408 ezer euróról 1,17 millió euróra -, míg a szlovákiai kiszállítások is közel kétszeres mennyiséget produkáltak a tavalyi bázishoz képest: 560 ezer euróról 1,07 millió euróra ugrott a galántai székhelyű franchise partner forgalma. A román piacon – bázis adat hiányában, mivel a külön nagyváradi társcégként, Gastro-Plus néven futó vállalkozás 2010 decemberében indult - hónapról hónapra 70%-os növekedés mutatkozik.

Jelentős mértékű a partnerszám bővülés is külföldön, az osztrák piacon havi 40-50, Romániában havi 30, míg Szlovákiában átlagosan 10 új vásárlóval bővül a vevőállomány.

A kb. 650 féle fagyasztott élelmiszert forgalmazó Matusz-Vad kínálata folyamatosan bővül, változik a külföldi – elsősorban osztrák – partnerek eltérő, speciális igényeinek megfelelően.

Az export bővüléssel összhangban létszámfejlesztésre is sor került a területi képviselői és áruszállítói hálózatban az ausztriai és romániai részen.

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.